U13: Čechtice – TJ Nespeky 4:1 (0:1)

Mladší žáci neudrželi jednogólový náskok z prvního poločasu, o který se postaral hned v úvodu utkání Kuba Řehák. Soupeř ve druhém poločase čtyřmi góly otočil výsledek utkání a nakonec zvítězil poměrně jednoznačně 4:1.

V sobotu 13.4 jsme sehráli svůj čtvrtý jarní zápas, na opačném konci okresu, v Čechticích. Předpověď slibující zimní počasí se sněhem a deštěm se nenaplnila a utkání se odehrálo sice za chladného, ale pro fotbal příjemného počasí. Úvod zápasu nám vyšel na výbornou a po akci, kdy Vašek N. prošel středem hřiště, své sólo zakončil střelou, kterou s obtížemi brankář vyrazil pouze před sebe, míč si našel na penaltě Kuba Ř. a nechytatelně prostřelil vše před sebou, jsme vedli již v 1min. 0:1. I dále jsme hráli aktivně a s mírně zaskočeným soupeřem hráli vyrovnaný zápas. Okolo 10min. nás začalo mužstvo Čechtic postupně přehrávat a zatlačilo nás do defenzívy. Přestože jsme se převážně bránili, dokázali jsme se v prvním poločase dostat i do náznaků několika brejků, které jsme však nedokázali dotáhnout do vyložené šance. Naopak šance soupeře byly nebezpečné. Naše obrana ale pracovala spolehlivě, a pokud ji soupeř přehrál a zakončil akci střelou, v bráně si s nimi poradila spolehlivě chytající Natálka. Nutno podotknout, že nám v prvním poločase při některý šancích soupeře přálo i štěstí při střelách těsně vedle tyčí naší brány a tak jsme se v poločase mohli těšit z těsného vedení.

Bohužel v druhém poločase, jsme nedokázali navázat na aktivní hru z úvodu zápasu. Několikrát jsme se prostřídáním hráčů na postech v útoku a v záloze snažili změnit obraz hry, ale to se nám dnes nepodařilo a v ofenzívně jsme, samozřejmě i z důvodu kvalit soupeře, nebezpeční nebyli. Převaha na hřišti se postupně začala projevovat i na vývoji skoré. Nejprve ve 40min. soupeř vyrovnal na 1:1 a 10min. před koncem se ve 49min.ujal vedení 2:1. I když do konce zbývalo dost času, bylo na našich hráčích vidět, že jimi otočení vývoje skóre otřáslo. Bohužel se nám nepodařilo soupeře dostat pod tlak a pokusit se vyrovnat, naopak on si zkušeně pohlídat závěr zápasu a v jeho samém konci ještě góly v 57 a 59min upravil na konečných 4:1.

Martin Vošický ke svému hodnocení dodal: až na posledních 10min. zápasu dnes můžu hráče pochválit za hru  směrem do defenzívy, jmenovitě pochvalu zaslouží spolehlivý brankářský výkon Natálky, bezchybná obranná práce  práce Dominika D., ke kterému se přidali kvalitním výkonem Láďa S. i Martinem Z.. Směrem dozadu dobře pracoval i Lukáš V. a tradičně Vašek N.  Naopak se nám dnes nedařilo hra směrem dopředu, kde jsme nebyli nebezpeční. V naší hře chyběla přesná kombinace a důraz ofenzivních hráčů.

Více foto ze zápasu Čechtice – Nespeky najdete zde: foto Václav Neužil