A-tým: TJ Nespeky – Spartak Příbram 3:0 (2:0)


V sobotu 13.dubna jsme v rámci 21.kola doma hostili Spartak Příbram, který dělí pouze dva body od poslední příčky. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře a zaslouženě jsme už v 18.min vedli po gólech Varkočka a Laštovky 2:0. Ovšem dvougólové vedení nás zřejmě uspokojilo a druhý poločas byl z naší strany jedna velká bída. Naštěstí hosté ani jednu ze svých dvou velkých šancí neproměnili a tak 10 minut před koncem upravil na konečných 3:0 Standa Peterka.

První varování přišlo již ve 4.min, Varkoček s Kučabou si nakrátko rozehráli rohový kop, hosté na to vůbec nezaregistrovali a Adam se dostal do snadného zakončení. O dvě minuty později zahrával Varkoček volný přímý kop, střílený centr na zadní tyč nakonec nikdo netečoval a míč zapadl do brány 1:0. Další, pro domácí příjemný moment,  byl vidění v 17.minutě. Nejprve z 25 metrů pálil Michal Kučaba, a brankář jeho střelu lehce tečoval na roh. Stejně jako v prvním případě, ani tentokrát se hosté neponaučili, a nechali na hranici velkého vápna trestuhodně volného Kučabu, který měl v momentě rozehrání kolem sebe více než 11 metrů volného prostoru (viz foto). Michal zakončil z první, jeho střelu těsně před gólmanem tečoval Pepa Laštovka a vedení 2:0 bylo na světě. V samotném závěru prvního poločasu jsme zbytečně ztratili míč ve středu hřiště, pramenil z toho faul Kukače a hosté dostali darem volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Ten zůstal naštěstí neproměněn a šlo se do kabin.

Do druhé půle jsme vstoupili poněkud vlažněji a soupeř ucítil šanci. V 53.min jsme zahrávali standardní situaci, hostující brankář centrovaný míč vyrazil, stoper odkopl balón dopředu, Luboš Braný prohrál osobní souboj s příbramským Matějkou, který běžel sám na našeho gólmana. Největší šanci hostů zlikvidoval Venca Drážek a udržel pro náš tým dvougólové vedení. V 69.min jsme měli velkou šanci přidat třetí gól, Večera krásně uvolnil Peterku a okamžitě mu vytvořil nabídku, ale Standa situaci dva sami na gólmana nepovedenou střelou zazdil. Šance hostů pomalu přibývaly, v 75.min trefil příbramský Wágner tyčku Drážkovy branky. Šťastný a rozhodující gól si připsal deset minu před koncem Standa Peterka. Jeho střelu ztečoval příbramský obránce do protipohybu svého gólmana a bylo to 3:0. Kdo by čekal, že nás branka uklidní a naopak hosty definitivně zlomí, byl by na omylu. Hosté si v závěru vytvořili ještě dvě velké šance, ale branka jim nebyla přána.

Utkání hodnotil trenér mužstva Jarda Tesař: „Myslím si, že tu první půli jsme zcela ovládly, zahráli jsme jeden z nejlepších poločasů. Drželi jsme balon, vytvářely jsme si šance, kopali jsme velmi dobře standardní situace, prostě naše hra splňovala téměř všechny mé představy. Jediné co mě mrzí, že jsme naší převahu nedokázali více zúročit gólově. Těsně před koncem poločasu zbytečná ztráta, faul a oni klidně mohli dát na 2:1. Bohužel do druhého poločasu jakoby nastoupil úplně jiný tým, všude jsme byli pozdě, přestali jsme běhat, nedostupovali jsme hráče, Příbram byla ve druhé půli lepší, a zbytečně jsme ten zápas zdramatizovali. Za stavu 2:0 nás tam podržel Drážek, který chytil samostatný nájezd hráče Příbrami, který šel sám na bránu. Ten třetí gól v 80. minutě nás asi zklidnil, ale přesto jsme si až do konce pořádně nepřihráli, nevytvořili jsme si už žádnou pěknou akci, prostě do toho rozjetého vlaku už nejde nastoupit“

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Spartak Příbram najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Příbram najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Příbram najdete zde: