U13: TJ Nespeky – Sokol Teplýšovice 1:3 (0:0)


Mladší žáci prohráli i své třetí utkání skupiny A, když tentokrát nestačili na soupeře z Teplýšovic. Po prvním bezbrankovém poločase se hosté trefili hned na začátku druhé půle a postupně navýšili své vedení o tři branky. Na konečných 1:3 upravil těsně před koncem nespecký Vašek Neužil.

Utkání hodnotil trenér mužstva Martin Vošický:V sobotu 6.4.2019 jsme na svém hřišti přivítali soupeře z Teplýšovic. V zápase jsme se nakonec museli obejít bez 4 hráčů, kterým účast neumožnily zdravotní problémy, rodinné důvody  nebo indispozice na poslední chvíli. Proto jsme využili doplnění týmu o 3 hráče starší přípravky,  kteří těsně před začátkem zápasu dohráli 50min. svého domácího utkání a nastoupili a odehráli dalších 60min. Nutno podotknout, že fyzicky zvládli zápas velice dobře.
První poločas se hrál vyrovnaný zápas, kdy soupeř měl možná o něco víc ze hry, ale do vedení jsme na konci poločasu mohli jít my. Nejprve se za záda obránců Teplýšovic prosadil Tomáš V., ale při snaze prostřelil brankáře trefil spojnici konstrukce brány. A v samém závěru  poločasu pak brejk Tomáše V. přerušil na hranici PÚ obránce za cenu faulu. Bohužel se Tomáš v tomto souboji zranil a do dalšího průběhu zápasu již nezasáhl.

Po bezbrankovém 1. poločase šel hned v úvodu druhého ve 34min. soupeř do vedení, kdy využil trestný kop z hranice PÚ a míč o tyč skončil v naší bráně. Ve 41min. jsme po taktické chybě prohrávali  0:2.  Při vhazování našeho autu v PÚ soupeře se všichni naši hráči včetně obránců vysunuli před bránu soupeře a na půlicí čáře nechali neobsazeného  útočníka soupeře. Po ztrátě míče toho hráči Teplýšovice využili a brejk gólově zakončili.  I my jsme si v dalším průběhu zápasu  vypracovali několik dobrých  příležitostí,  ale střely ze střední  vzdálenosti Vaška N.a Lukáše B. mezi tyče nemířily. Několikrát se po pravé straně prosadil Kuba Ř, zakončeval na zadní tyč, ale střely  šly mimo bránu. Naopak soupeř byl v zakončení efektivnější a v 54min. navýšil umístěnou střelou k tyči  z hranice PÚ  na 0:3. Naši hráči se i za nepříznivého stavu dále snažili a nakonec se jim podařilo v 59min. výsledek zkorigovat na 1:3, kdy se Kája H. prosadil svojí bojovností mezi třemi vysokými hráči, svojí šanci ještě gólově nezakončil, ale k odraženému míči se jako první dostal Vašek N., míč si navedl  mimo brankáře a zakončil do prázdné brány.

Martin Vošický k zápasu dodal:Bohužel se nám ani v třetím jarním zápase nepodařilo bodovat. Těsně po zápase jsem byl trochu zklamaný, že se nám nepodařilo vývoj zápasu převážit na naší stranu a soupeři jsme dovolili zápas rozhodnout po našich taktických chybách, ale s odstupem času převládá pozitivní  pocit, že jsme s našim mladým týmem schopni sehrávat vyrovnané zápasy proti kvalitním a zkušeným týmů z okresu.  Na všech  hráčích je vidět zájem o hru a maximální snaha dosáhnout úspěchu a to vidím jako důležité proto, aby se v budoucnu dostavily i sportovní úspěchy.“

Více foto ze zápasu Nespeky – Teplýšovice najdete zde: