U19: Nespeky – Trhový Štěpánov 3:2 (3:0)


Dorost zahájil jarní část vítězně. Na domácím hřišti zdolal desátý tým soutěže Trhový Štěpánov 3:2. Do 75.min nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se měli bát o body, nicméně poté co hosté vstřelili první gól tak ožili a byli nebezpeční. Naštěstí kontaktní gól přišel až v 90.minutě.

Po úvodních minutách plných oboustranných nepřesností to byli hosté, kteří jako první vážně ohrozili soupeřovu – tedy naši – branku. Honza Kříž se blýskl výborným zákrokem a přízemní střelu vytěsnil mimo tři tyče. Ani další příležitost Trhový Štěpánov neproměnil. Naopak nám se podařilo skórovat hned z první větší šance. Pavel Šiňor zatáhl míč po pravé straně, odcentroval a Dan Vošický se v 16. minutě trefil pod břevno málo vídaným a vskutku efektním způsobem – patou přes hlavu. Ve 30. minutě zatočil míč přímo z rohu Martin Kačírek tak, že skončil v síti za hostujícím brankářem, a vedli jsme 2:0. Za dalších sedm minut se Dan Vošický prosadil po individuální akci střelou zblízka, a jelikož hosté po jednom z průniků do blízkosti naší branky v první půli pouze zazvonili na tyč, do kabin jsme odcházeli za tříbrankového vedení. Především díky úspěšnému zakončení a kvalitnímu výkonu našeho brankáře.

První polovinu druhého poločasu jsme jasně ovládli. Předváděli jsme v ní dnes nejlepší výkon. S přehledem jsme kombinovali, soupeři jsme míč půjčovali jen minimálně a nic nenasvědčovalo nakonec poměrně dramatické koncovce. A to ani když jsme útočné výpady na rozdíl od první půle nedotáhli do gólové koncovky. Dvě nebezpečné střely hostů ze střední vzdálenosti totiž Honza Kříž nepropustil za svoje záda. Jenže v 73. minutě nám hned po výkopu brankáře Trhového Štěpánova utekl jeden z hostujících hráčů a křížnou střelou snížil na 3:1. Vstřelenou brankou povzbuzený soupeř začal zlobit a závěrečnou čtvrthodinu jsme odehráli spíše v defenzivě. Do útoku se zapojil i hostující brankář. Nakonec se Trhový Štěpánov ještě jedné branky dočkal, ale až v 90. minutě, což na našem uhájení plného bodového zisku nic nezměnilo.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Adam Kulhavý, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Pavel Šiňor – Šimon Bouša, Dan Vošický,
střídající: Matěj Pavlíček

Více foto ze zápasu Nespeky – Trhový Štěpánov najdete zde: