B-tým: Sokol Maršovice – TJ Sokol Nespeky B 6:0 (4:0)


Na úvod jarní části okresního přeboru hostily šesté Maršovice třinácté Nespeky. Žádná velká senzace se nekonala, domácí potvrdili roli favorita, a již v prvním poločase si vytvořili čtyřbrankový náskok. Ve druhém poločase přidali další dva góly a naše „béčko“ odjelo z Maršovic s prázdnou.

MARŠOVICE – NESPEKY B 6:0

Maršovice nastoupili do prvního jarního zápasu na domácí půdě s odhodláním změnit podzimní bilanci z domácího trávníku, kdy zvítězili pouze jednou a od začátku toto naplňovali. V 11. minutě ještě Žížalu po centru Bláži a povedené střele k tyči hostující gólman vychytal, ale na další jeho zakončení hlavou po centru Lauricha již neměl nárok – 1:0. Ve 22. minutě si oba kanonýři role prohodili, přihrával Žížala a zakončoval Laurich – 2:0. Ve 26. minutě bylo po střele Žížaly ještě veseleji – 3:0. Účet prvního poločasu uzavřel hattrickem Žížala, který dorazil do sítě střelu Lauricha, která se odrazila od tyče – 4:0. Hostující hráči si v prvním poločase prakticky nic nevytvořili a jejich obranná hra vykazovala značné mezery.

Ve druhém poločase padly ještě dvě branky, kdy po vybojovaném míči Žížalou a jeho přihrávce skóroval Laurich – 5:0. Hosté ještě v 66. minutě inkasovali červenou kartu, kdy jejich obránce srazil před pokutovým územím pronikajícího Haška. V 62. minutě se ještě při zákroku zranil domácí gólman Kočí a do brány se tedy musel postavit obránce Břicháček. Hosté inkasovali ještě jednou v 87. minutě, kdy si centr Zavadila srazil do vlastní brány obránce – 6:0. Ve druhém poločase již sice domácí nebyli tak důslední a pustili hostující hráče několikrát do zakončení, ale přesto dokázali udržet čisté konto a jarní část sezóny zahájili jasným vítězstvím.

Branky: 18., 28. a 37. P. Žížala, 23. a 57. K. Laurich, 86. M. Tyrner (vlastní). Rozhodčí: Konvička. ŽK: 0:1. ČK: 67. O. Matyášek (Nespeky) Diváci: 80. Poločas: 4:0.

Maršovice: Kočí – M. Hašek, Kopka, Zavadil, Bláža (60. Řezníček), Bartoš, Plachý, Laurich, Orsák, Břicháček, Žížala (66. Dvořák).

Nespeky B: Vejvoda – Straka, Matyášek, Hamajda, Kadeřábek, Jasz, Sysel, Kopecký (55. Kačírek), Maršoun, Pohořelý, Tyrner.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal-okres/start-okresu-tymy-jankova-a-marsovic-nadelovaly-20190326.html