A-tým: SK Spartak Příbram – TJ Nespeky 2:2 (1:0), PK: 1:4


V krajském fotbalovém přeboru vydolovaly Nespeky dva body na hřišti Spartaku Příbram, když vyhrály po penaltovém rozstřelu. V zápase již prohrávaly 0:2, ale díky slepeným gólům Voráčka a Mikolandy srovnaly a v závěru odolaly náporu domácích.  „Získali jsme dva cenné body,“ oddechl si po duelu trenér Nespek Jaroslav Tesař.

Příbramští si po celý zápas udržovali mírnou převahu, ale do první příležitosti se dostaly Nespeky, když střelu Večery tečoval Mikolanda do sítě, ale gól neplatil pro ofsajd. A tak udeřilo na druhé straně, když ve 22. minutě z rychlého brejku otevřel skóre Voříšek – 1:0. Za chvíli mohli domácí vedení navýšit, ale dvakrát přestřelili branku Drážka z malého vápna. Po půlhodině hry se o slovo přihlásili i hosté, ale osamocený Mikolanda trefil brankáře a z dorážky Iheanacho přestřelil branku. V závěru poločasu musel vystřídat na nespecké straně Urban pro natažený sval.

 „Poločas byl vyrovnaný, se šancemi na obou stranách. My jsme měli závary a vyloženou šanci, domácí také a dostali jsme hloupý gól,“ podotkl k prvnímu dějství nespecký kouč.

Ihned po změně stran byl nucen střídat podruhé hostující trenér Tesař, tentokrát Večeru pro výron kotníku po faulu. Domácí začali náporem. Hlavičkující Vašek mířil z malého vápna nad Drážkovu branku, Matějka nastřelil břevno a z dorážky pálil Vašek nad. Až v 63. minutě se Příbramským zadařilo. Pešta ztratil míč u rohového praporku a po následném centru se prosadil Šváb – 2:0. Zdálo se, že je hotovo, jenže hosté se nevzdali a rychle slepenými góly srovnali. Nejprve střídající Voráček snížil hlavou po sklepnutí hlavou Mikolandy a vzápětí Mikolanda prostřelil brankáře – 2:2. Domácí byli chvíli v horku zmraženi, přesto se nadechli k náporu, vytvořili si i několik vyložených brankových příležitostí, ale branka Drážka jim byla už zakletá.

A podobně to bylo i při penaltovém rozstřelu, který hosté vyhráli 4:1 a odvezli si tak z horké půdy z Příbrami dva cenné body.

Po zranění Večery jsme dali hru na tři obránce. Nejdřív jsme dostali druhý gól po hrubé chybě Pešty, ale poté jsme slepenými góly vyrovnali. V závěru měli domácí tlak, nakopávali míče, ale to jsme ustáli. Myslím si, že remíza je zasloužená a penalty jsme i díky Drážkovi zvládli lépe,“ řekl po zápase Jaroslav Tesař.

Branky: 23. Voříšek, 63. Šváb – 66. Voráček, 68. Mikolanda. Rozhodčí: Nehasil. ŽK: Vašek, Rampa – Kukač, Voráček, Iheanacho.

Nespeky: Drážek – Krejza, Burian, Braný, Urban (36. Konopiský) – Večera (49. Voráček) – D. Pešta, Kukač, Iheanacho – Kubec, Mikolanda.

Jaroslav Rosenvald