U19: TJ Nespeky – SK Jesenice 0:5 (0:3)


Dorost prohrál v nedělním utkání s Jesenicí 0:5. Od úvodních minut měli hosté mírně navrch, vypracovali si řadu příležitostí, z nichž pět šancí přetavili v gól. Naši kluci si vypracovali za celý zápas tři nadějné šance, ale ani jedna brankou neskončila.

Za tepla a slunečného počasí, za které by se nemusel stydět ani červenec, jsme se dnes museli vyrovnat s poněkud prořídlou soupiskou. Absence byly takového rázu, že jsme byli nuceni nasadit některé hráče na pro mě nepříliš obvyklé posty a na střídání jsme měli k dispozici pouze Pepu Chabana z týmu starších žáků. K tomu nás čekal jeden z předních celků soutěže – tým Jesenice. A od prvních minut se začalo projevovat očekávatelné. Hosté hráli s přehledem, dobře kombinovali, nikam se bezhlavě nehnali a nás čekaly dlouhé minuty běhání bez míče. Sice jsme už v 7. minutě inkasovali po dorážce zblízka, ale v dalších minutách se nám dařilo solidně plnit taktické pokyny a přes jasnou územní převahu Jesenice jsme hosty do velkých šancí příliš často nepouštěli. Naopak se nám zhruba v polovině prvního dějství vydařil ojedinělý rychlý protiútok, Dan se šikovně uvolnil, ale jeho střela z velmi dobré pozice mířila mimo branku. Hosté se pak v 35. minutě po další dorážce prosadili gólově podruhé a ve 40. minutě se jim povedla pěkná rychlá akce, které jsme nedokázali zabránit a prohrávali jsme už o tři branky. V závěru první půle ještě po rohu zakončoval z voleje z malého vápna Dan, ale střela branku opět minula.

I v druhém poločase Jesenice herně dominovala. Oproti nám měla lepší pohyb, hráči se po zisku míče nabízeli do volných prostorů a míč putoval z nohy na nohu. Za trpělivé kombinace Jesenice čekala na vhodnou příležitost, jak po zemi prostrčit míč nabíhajícím spoluhráčům do prostorů před naší brankou a dostat se do zakončení. Přes nepříznivé skóre jsme se nadále ve většině případů snažili o zodpovědnou hru a hodně těchto pokusů dříve či později likvidovali, přičemž střelba ze střední vzdálenosti nečinila Honzovi větší potíže. Ovšem v útoku jsme se dostali v druhé pětačtyřicetiminutovce jen do jedné příležitosti. Střelu Honzy Chába a jeho následnou dorážku brankář Jesenice zneškodnil. Před naší brankou bylo podstatně živěji. Některé akce Jesenice dotáhla až do koncovky, tak jako v 62. minutě, kdy jsme inkasovali počtvrté. A v dnešním zápase poslední gól jsme si dali  v 74. minutě tak trochu sami, když jsme hrubě chybovali při rozehrávce u vlastní branky a hostům nabídli tutovku, kterou nepohrdli.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Doležal, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Matěj Pavlíček, Vojta Kuželka, Martin Tůma, Honza Cháb, Honza Myslivec – Dan Vošický,

střídající: Pepa Chaban

Více foto ze zápasu dorostu Nespeky – Jesenice najdete zde: