B-tým: Nespeky B – Jankov 2:1 (1:0)


Béčko zvládlo další těžký zápas a tentokrát bez posil z A-týmu porazilo v domácím prostředí toho času druhý Jankov 2:1. Oba góly vsítil střídající Patrik Kopecký. 

 

„Béčko“ dělá svým fanouškům v poslední době radost, vždyť z posledních pěti utkání získalo plný počet 15-ti bodů. Dnes nás čekal těžký soupeř, loňský účastník 1.B třídy a současně druhý tým tabulky, Sokol Jankov. Na rozdíl od předešlých zápasů jsme tentokrát nemohli počítat s hráčskou výpomocí z A-týmu a proti Jankovu jsme nastoupili v sestavě, která si v loňské sezóně vykopala postup do OP.

Pro diváka to byl hezký zápas. Na obou stranách bylo k vidění byla celá řada šancí i když prvním poločase si více zachytal hostující brankář. V úvodní čtvrthodině se do nebezpečného zakončení dostali dvakrát Matyášek, jednou Vojkůvka a jednou Martin Pohořelý. Bohužel ani jedna šance se neujala. Na druhé straně se zastřeloval jankovský Ondra Zach, ale ani on našeho brankáře nepřekonal. Až ve 30.min jsme kopali rohový kop, a po závaru před brankou hostí, se z blízka trefil Patrik Kopecký – 1:0.  O chvilku později mohl gólový rozdíl navýšit Roman Vojkůvka, který se řítil sám na brankáře Málka, ale jeho střelecký pokus přelétl i vysoké sítě za bránou a míč skončil v poli mezi Městečkem a Nespeky.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první jen s tím rozdílem, že si více zachytal náš Drážek. Hned v úvodu připravil Zach tutovku pro Davida Žáka, ale ten naštěstí pro nás minul. V 60.minutě vybojoval míč Matyášek, přes Myslivce se dostal až ke Kopeckému, který možná střílel, možná centroval, nicméně míč skončil v jankovské bráně 2:0.  V posledních 20-ti minutách už měli šance převážně jen hosté. V 73.min využili individuální chyby našeho stopera a snížili na 2:1. Další příležitosti ale zůstaly nevyužity a tak se série vítězných zápasů natáhla na šest.

 

Pavel Kadeřábek, trenér B-týmu Nespek: „zápas se pro nás nezačal úplně dobře, neboť v první půlhodině se nám zranili oba střední záložníci a tak jsme museli improvizovat. Pomohl nám šťastný gól, který vstřelil Patrik Kopecký. Ve druhém poločase byl soupeř o něco málo lepší, ale my jsme to nahradili bojovností a proto jsme zaslouženě vyhráli“

  

více foto z utkání Nespeky B – Jankov najdete zde: