U15: Ostředek – Nespeky/Čerčany 2:3 (0:0)


Souboj posledního s předposledním vyzněl lépe pro naše kluky. Starší žáci vyhráli v Ostředku za „umělého osvětlení“ 3:2, když všechny góly padly až ve druhém poločase. Vedení 2:0 zařídili Ivan Hořčička a Šimon Bouša, poté soupeř vyrovnal, ale 4 min před koncem vstřelil vítězný gól Šimon Bouša. 

 

hodnocení utkání převzato z webu TJ Slavoj Čerčany

„Noční“ zápas přinesl žákům vítězství

Musím říct, že zápas pod umělým osvětlením jsem si představoval trochu jinak. Ale hlavní je, že ani tma našim žákům nezabránila vyloupit Ostředek a odvézt si všechny body. Výhra stála sice asi víc úsilí, než si kluci původně představovali, ale jsou to tři body zasloužené.

Bohužel se mi na zápas nepodařilo dorazit včas a viděl jsem jen druhou půli. Takže první poločas jen telegraficky. Podle komentáře trenéra Honzy Dvořáka vyznělo prvních 35 minut spíše pro nás, ale i přes naši mírnou převahu skončil poločas bez branek. Měli jsme sice na rozdíl od našeho soupeře několik možností, ale ani jednou jsme nedokázali přesně zakončit. O to napínavější měl být druhý poločas.
Zápas, nebo minimálně druhá půle, které jsem byl přítomen, se odehrával za jemného, ale hustého mrholení. Naštěstí nebyla moc velká zima, tak to tolik nevadilo. Mnohem horší bylo, že hřiště nebylo dostatečně osvětleno a u jedné z branek nebylo v podstatě vidět. Je to škoda, protože pro kluky by jinak hra pod světly mohla být větším zážitkem. Také mi za těchto podmínek nešlo skoro vůbec fotit pohyb, takže fotogalerie je dnes spíše pro ilustraci a pobavení. Například na obrázku v záhlaví tohoto příspěvku vidíte náš druhý gól, který vstřelil Šimon Bouša. Povšimněte si, prosím, hlavně čáry vpravo. To je míč, který právě míří do sítě. 
Ale zpět ke hře. Druhý poločas jsme opět začali lépe než domácí a po osmi minutách hry se nám konečně, jmenovitě Ivanovi Horčičkovi, podařilo skórovat. Pár minut na to zvýšil již zmiňovanou brankou Šimon Bouša a vypadalo to, že je rozhodnuto a jedinou otázkou je, kolik ještě přidáme branek. To byl ale chybný pocit. Soupeř se rozhodně nechtěl vzdát. Bylo na něm vidět (a popravdě i na našem týmu), že jsou jeho hráči rádi, že si konečně můžou zahrát fotbal s někým sobě rovným bez deseti obdržených branek v zádech a rozhodli se bojovat. Jejich nasazení se jim vyplatilo, protože po pěti minutách snížili a za dalších několik minut vyrovnali. Obě branky padly po závarech v našem pokutovém území, kde byl soupeř důraznější a naši hráči nedokázali balón včas odkopnout do bezpečí. Do konce zápasu sice zbývalo ještě deset minut, ale vypadalo to, že se schyluje k remíze a pokud ne, tak že se misky vah přikloní spíše na stranu soupeře, který povzbuzen vyrovnáním i nadále tlačil. My jsme většinou jen nakopávali míče dopředu a do šancí jsme se dostávali jen pokud některý z nákopů propadl až před bránu. Celkově hra nebyla z obou stran moc technická, ale spíše bojovná a založená na dlouhých míčích a náhodě. 
Po jednom z mnoha nákopů se po následném centru k dorážce z blízka přes jediného obránce soupeře protlačili dva naši hráči a více důrazu měl opět Šimon Bouša, který tak, zhruba pět minut před koncem, vstřelil vítězný gól. Soupeře mi bylo skoro líto, protože bodům ještě letos nebyl tak blízko a zklamání z obdrženého gólu bylo veliké. Přesto si Ostředek ještě vytvořil poměrně nadějný závěrečný tlak, ale štěstí přálo nám a i díky několika zblokovaným střelám se skóre již nezměnilo. Za sympatický výkon a bojovnost by si Ostředečtí možná alespoň bod zasloužili, ale pokud si k celkem vyrovnané druhé půli přidáme tu první, která byla spíše pro nás, je výsledek zřejmě spravedlivý. I když je to pro soupeře asi kruté, vyhrát může jen jeden.
V tabulce jsme se tímto zápasem přiblížili na dostřel Teplýšovicím, Maršovicím a Chotýšanům (mají ale zápas k dobru a o dost lepší skóre) a odskočili na relativně bezpečnou vzdálenost poslednímu místu. Náš výkon byl bojovný, kluci chtěli hrát a nálada v týmu je dobrá. Věřím, že to může znamenat pozitivní zprávu pro poslední zápas, který žáci odehrají tento víkend na domácím hřišti proti Postupicím. Postupice jsou sice „jen“ v polovině tabulky, ale rozhodně mají blíž do čela než na dno. Navíc mají v sestavě Lukáše Nádvorníka, který dal již 19 branek a má tak průměr skoro tři góly na zápas. Myslím si ale, že když kluci budou bojovat se stejným nadšením jako dnes, tak zápas nemusí dopadnout špatně. Přijdete se v sobotu do hlediště rozloučit společně se žáky s podzimní částí sezóny?