U19: FK Týnec n.S. – TJ Nespeky 2:4 (1:1)


Starší dorost mile překvapil, když přivezl všechny tři body z Týnce nad Sázavou. V zápase se dvakrát trefil Martin Tůma a další dvě branky přidal Dan Vošický.

 

Hodnocení zápasu staženo z webu dorostu:

Na prostorném hřišti v Týnci nad Sázavou působila na začátku naše obrana nezvykle průchozím dojmem. Ještě že si David udržel svůj vysoký standard a řadu nebezpečných situací dokázal v blízkosti naší branky zachránit. A vzhledem k tomu, že Honza dobře chytal a domácí ne vždy vyřešili svou příležitost s patřičnou kvalitou, jsme v první dvacetiminutovce inkasovali jen jednou po skrumáži v našem pokutovém území. To už však bylo v době, kdy jsme vedli 1:0. Dan přesně vysunul Martina, který šikovně přehodil vybíhajícího brankáře. Ani obrana Týnce nepůsobila nejjistěji, ale ani my jsme nedokázali dát v úvodu více než jednu branku. Náš výkon v první půli pokračoval podobně jako v Teplýšovicích festivalem nepřesností. Personálním přesunem jsme posílili střed obrany, což vedlo alespoň k většímu klidu před naší brankou, nicméně nebezpečné nákopy za obranu na nabíhající útočící hráče nás nadále dost zaměstnávaly. Další branka už během úvodních 45 minut nepadla. V kabině jsme řekli, že takhle tedy ne. Podávali jsme výkon daleko za svými možnostmi. Jasným cílem do druhého poločasu bylo domácí tým přehrát a získat tři body.

A naše hra se hned od začátku druhého dějství výrazně zlepšila. Především jsme zvýšili aktivitu, napadali Týnec už na jeho vlastní polovině a díky tomu ho zatlačili před vlastní branku. Ve 49. minutě opět Dan našel dobře načasovanou přihrávkou Martina, který tentokrát z těžší pozice znovu skóroval. Další příležitosti jsme do gólového konce nedotáhli a tak vlastně z první nebezpečné situace po přestávce Týnec v 69. minutě po rychlém brejku vyrovnal. Náš tlak však pokračoval a hned v následující minutě Danovu střelu zblízka ještě domácí brankář vyrazil, ale proti dorážce téhož hráče už byl bezmocný. V 76. minutě Dan střelou tentokrát ze střední vzdálenosti pod břevno zvýšil na 4:2. Domácí v závěru přidali a tlačili se před naši branku. V 85. minutě jsme toho využili k nadějnému protiútoku do otevřené obrany, jenže místo zvýšení náskoku jsme zbytečně přišli o míč, Týnec rychle přenesl hru a na Honzu postupoval sám domácí hráč. Nasadil ke kličce a Honza zasáhl jeho nohy. Penalta. Drama se ale v posledních minutách nekonalo, protože Honza nepříliš povedený kop chytil a poslední minuty už jsme si pohlídali.

 

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Martin Tůma, Dan Vošický, střídající: Přemek Pilař, Lukáš Kulhavý

 

 

více foto z utkání Týnec n.S. – Nespeky najdete zde: