U19: SK Jesenice – TJ Nespeky 6:2 (2:0)


Naši dorostenci tentokrát nestačil na SK Jesenici a na jejich hřišti nakonec prohráli 6:2. Naše góly vstřelili až v závěru Vojta Kuželka a Daniel Vošický.

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

V sychravém počasí jsme proti Jesenici nezačali špatně. O fotbalové kvalitě našeho dnešního soupeře jsme věděli, na jeho kombinační hru se připravovali a v úvodních minutách zápasu jsme stanovenou taktiku víceméně dodržovali. Jesenice byla výrazně častěji v držení míče. Převážně však na své polovině nebo ve středu hřiště. Do šancí jsme domácí nepouštěli. Naopak sami jsme několikrát ohrozili branku domácích po rychlých protiútocích. V největší šanci byl Martin, který sice přehodil vybíhajícího gólmana, ale míč letěl vedle branky. Domácí se na druhé straně propracovali k několika rohům. Po nacvičeném sehrání jednoho z nich se dostal do nebezpečné palebné pozice jeden z jesenických hráčů, branku však také minul. O pár minut minut později následovaly dva rychlé rohy po sobě. Při prvním jsme ještě závar ustáli, ale nedokázali jsme se včas zformovat a rychle zahraný další roh už skončil vedoucím gólem Jesenice. Další minuty první půle probíhaly v témže duchu jako úvod zápasu. Domácí se pokoušeli dostat kombinačně za naši obranu a my jsme spoléhali na rychlé protiútoky. Hned několikrát stačilo dát přesnější finální přihrávku a využít trochu více rozestoupené obrany. Přesnost v této fázi nám dnes ale často chyběla a ani zakončení nebylo ideální. Naopak Jesenice po poměrně šťastné brance zvýšila ve 37. minutě svůj náskok.

Ve druhé půli jsme stále mohli pomýšlet na bodový zisk. Během prvního dějství byly zajímavé možnosti rozloženy na obou stranách v podobném množství a naděje na zvrat v utkání žila. Lehkým posunem v sestavě jsme posílili ofenzivu a v prvních cca 20 minutách se nám dařilo narušovat kombinaci domácích a zaměstnávat jejich obranu v delších časových úsecích. Na druhou stranu tím vznikalo poněkud více prostoru na naší polovině, čehož Jesenice využívala k rychlým výpadům. Po jednom takovém se za Honzou Křížem rozezvučelo břevno. Naše střely, vysílané většinou ze střední vzdálenosti, létaly buď vedle, nebo si s nimi poradil domácí brankář. O zápasu pak rozhodla 67. a 70. minuta, kdy jsme během chvíle dvakrát inkasovali. Ve zbytku zápasu už jsme nebránili tak důsledně a k vidění byla poměrně divoká hra nahoru dolů, během které oba celky vstřelily po dvou gólech. Za náš tým skóroval Vojta Kuželka a Dan, který zužitkoval přihrávku Davida. Ten před ní předvedl málo vídaný průnik s míčem u nohy od vlastní branky přes celé hřiště a několik hráčů až na velké vápno Jesenice.

 

více foto ze zápasu SK Jesenice – TJ Nespeky najdete zde: