A-tým: Nespeky A – Spartak Příbram 2:1 (0:0)


Áčko zvládlo i své třetí domácí utkání v řadě, když Spartak Příbram porazilo 2:1. Oba naše góly vstřelil Ondra Urban a oba byly ze značky pokutového kopu. Kontaktní gól vstřelili hosté v 85.minutě. 

 

Nespeky po pěti měsících opět hostily na svém domácím hřišti Spartak Příbram. Na rozdíl ale od dubnového zápasu, kdy jsme ještě v 1.A třídě se Spartakem prohráli na penalty, tak dnes jsme byli úspěšnější a v řádné hrací době zvítězili 2:1.

V prvním poločase působili hosté fotbalovějším dojmem a po většinu poločasu měli i mírnou herní převahu. Soupeř si vytvořil i několik zajímavých příležitostí, ale v zakončení moc nebezpečný nebyl. To ovšem neplatí o situaci z 35.min, kdy se hostující hráč prosadil po pravé straně, dostal se až před našeho brankáře, ale ve velké šanci ani nadvakrát míč do branky nedostal.  

Ve druhém poločase se role otočily. Nespeky byly aktivnější a vytvořily si více brankových příležitostí. Velkou šanci jsme měli hned ve 48.min, kdy z dobré pozice zakončoval Dan Kupec, ale branku přestřelil.  V 61.min jsme měli další šanci, která by snesla přívlastek „tutová“. Z pravé strany centroval David Pešta a na zadní tyči číhali Marek Večeřa a Míla Klauz, ale bohužel ani jeden na míč nedosáhl.  O pět minut později jsme vybojovali míč na polovině hřiště, a rychlým přechodem do útoku si vytvořili přečíslení 3 na 2. Centr Davida Pešty zastavil příbramský hráč rukou a Ondra Urban z penalty otevřel skóre – 1:0.  Deset minut před koncem předvedl parádu Daniel Kubec, který sólem od poloviny hřiště přešel přes několik hostujících hráčů a až ve vápně ho nedovoleným způsobem zastavil příbramský obránce a hl.rozhodčí ukázal podruhé na značku pokutového kopu. I druhý pokus s přehledem proměnil Urban – 2:0.  Hosté ale nesklopily hlavy, naopak zvýšenou aktivitou si vytvořili dvě velké šance. Tu první proměnil v 85.min Antonín Rampa, který snížil na 2:1. A v samotném závěru jsme měli  trochu štěstí, protože velký závar před naší brankou skončil střelou, která se naštěstí mezi tyče nevešla. 

 

více foto ze zápasu TJ Nespeky – Spartak Příbram najdete zde:

 

 

Nespeky spasily dvě penalty Urbana

 

Hodnocení zápasu očima našeho soupeře:
23.9.2017 – Sokol Nespeky – SK SPARTAK Příbram 2:1 (0:0)