B-tým: Sokol Mezno – Nespeky B 0:3 (0:1)


Nespecké „béčko“ hrálo svůj čtvrtý mistrovský zápas této sezóny v Mezně. V zápase bylo k vidění velké množství brankových příležitostí, ale góly padaly jen do branky domácích. Nespeky B vyhrály 3:0

 

Byl to zápas, ve kterém rozhodně nebyla nouze o gólové šance. Pokud by oba týmy proměnily většinu toho, co si vytvořily, tak mohlo být konečné skóre klidně 5:7.  První šance našeho mužstva přišla už v 5.min. Po rohovém kopu Lukáše Maršouna se na přední tyči prosadil Vladimír Pešta a bylo to 0:1 pro nás.  V 10.min z dobré pozice pálil domácí Říha, ale míč se mezi tři tyče nevešel. Z následného protiútoku vychytal domácí gólman tutovku našeho Kadeřábka.  Zanedlouho si oba týmy vytvořily po jedné velké šanci. Nejprve si náš Ondra Matyášek zasekl míč ve vápně, aby pěknou střelou nechal vyniknout domácího brankáře Kubu Ploce. V téže minutě měl na kopačkách tutovku domácí Říha, ale cca z 10-ti metrů přestřelil odkrytou nespeckou bránu. Rohovým kopem skončily i nebezpečné střely Luďka Rubliče i mladého Pešty.  Těsně před odchodem do kabin mohl vyrovnat domácí Hejma, ale trefil pouze tyč Drážkovi branky. 

Ani ve druhém poločase nebyla nouze o zajímavé momenty. Zpočátku ještě byli úspěšnější oba gólmani, ale zlom nastal po 70.min hry. Nespecký trenér Pavel Kadeřábek poslal na hřiště Davida Peštu a Davida Straku a netrvalo to ani pět minut, Straka centroval a David Pešta zakončoval – 0:2. Byl to asi rozhodující moment, neboť do té doby aktivní domácí začali více chybovat a zanedlouho se trefil Maršoun potřetí a zvýšil na 0:3.  A pro soupeře mohlo být ještě hůř, domácí obránce zastavil našeho Peštu jen za cenu nedovoleného zákroku a kopali jsme penaltu. Bohužel Maršoun nad svým bývalým spoluhráčem z Benešova nevyzrál a penaltu neproměnil.  V 89.min měli domácí blízko k čestnému úspěchu, ale po závaru před naší brankou nastřeli pouze tyč. Z Mezna tak vezeme všechny tři body za vítězství 3:0.

 Více foto ze zápasu Mezno – Nespeky B najdete zde: