B-tým: Sokol Neveklov – TJ Nespeky B 4:2 (0:2)

Csaplárova past sklapla v Neveklově. Domácí vysvobodil příchod Křemena. Hrát souběžně zápas s A týmem je noční můra všech rezervních týmů. Náš B tým si tu svou prožil tuto sobotu v Neveklově, kam odjel oslaben o tři hráče základní sestavy, kteří jeli s hlavním týmem bojovat o body v derby s Poříčím nad Sázavou.

Domácí lídr okresního přeboru nás v podzimním zápase jasně přehrál, kdy jsme mu mdlým výkonem nabídli pohodlnou výhru, kterou režíroval futsalista Křemen. Ten však kvůli povinnostem v mateřské Slavii nemohl nastoupit od začátku, což nám v kabině vlilo do nohou trochu odvahy, kterou jsme v prvním poločase projevili taktickým výkonem s kvalitní přechodovou fází do nebezpečných brejků. Pokud se vám tento slovní obraz zdá příliš odborný, přeložím jej do obecnějšího fotbalového žargonu. Prostě jsme domácí k ničemu nepustili a po zisku míče nakopli míč za beky na naše rychlonohé hráče.

Než se pustíme do rozboru prvního poločasu, je třeba zmínit jednu situace z předzápasové porady, která ve druhém poločase důležitým způsobem ovlivnila vývoj zápasu. Trenér Novotný nabádal jednoho z našich hráčů, aby zvláště ve vlastním vápně ubral na agresivitě v osobních soubojích a nedal soupeři možnost zahrávat pokutový kop. Pokud je i tento obrat příliš složitý, přeložím jej do laického jazyka – trenér prostě nabádal Matyáška, aby nefauloval.

Překvapivě jsme celý první poločas hráli zajímavý aktivní fotbal od první minuty. V ní jsme dostali i šanci zahrávat trestný kop, který Rosenvald otřel o tyč domácí branky. Domácí kontrovali Sedláčkem, kdy nekrytý na právě straně ve vápně převzal přihrávku, ale zakončil jen do boční sítě. První tým tabulky měl sic míč na svých kopačkách, ale protože se zápas nehrál v bůhvíjakém tempu, nedokázal překonat naše dvě bránící řady a pokud ano, přihrávku zachytil stoper Bejbl. A tak jsme první branku vstřelili Procházkou  v 31. minutě po ukázkové akci, kdy z pravé strany přesně načasoval přihrávku Jasz na malé vápnu, kde ji náš věkem ještě dorostenec precizně umístil k tyči. Domácí to zjevně opařilo a ztráceli na jistotě, což vyústilo v několik ztrát na vlastní třetině hřiště, které jsme však nedokázali gólové vyřešit. Po zisku míče jsme v 36. minutě podnikli další rychlý protiútok, kdy Rosenvald vysunul pasem za obránce Procházku, který si pohrál s obráncem a chladnokrevně zvýšil na 2:0. Opaření domácí se přeci jen na konci poločasu zmátořili a zmáčkli naši obranu. Z tlaku však stojí za zmínku je prudká střela ze střední vzdálenosti, kterou Židlík bravurně vytlačil na roh.

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Křemena, jehož nástup ale do zápisu podivuhodně rozhodčí Konvička neuvedl. Že by na žádost domácích, aby Křemenův futsalový zaměstnavatel nepotrestal svého hráče za porušení zákazu nastoupit během futsalového playoff? Jak jinak si vysvětlit „omyl“ rozhodčího, který domácí lacině omlouvali nefunkčním počítačem. Zajímavé ale je, že počítač fungoval, když rozhodčí do zápasu uvedl ostatní střídající hráče, kteří nastoupili až po Křemenovi.

Druhý poločas jsme od začátku tahali za slabší konec a důvodem našeho propadu byla nepřesná kombinace, kdy jsme si nedokázali třikrát za sebou přihrát. Druhým důvodem bylo vyklizení středu hřiště, kde začal úřadovat právě Křemen. Domácí ale nejvíc dostal do hry moment z 52. minuty, kdy Matyášek naprosto zbytečně ve vápně sestřelil protihráče a Melichar z penalty snížil. Neveklov získal rychle půdu pod nohama, zatímco naše béčko se nedostávalo z vlastní poloviny a nechávalo lídra tabulky pronikat do nebezpečných prostor bez většího odporu. V 64. minutě srovnal po kolmici do vápna Sedláček a ten samý hráč v 72. minutě dorazil vyraženou střelu po akci jako přes kopírák. I když už se nám v tu dobu dařilo lépe kombinovat a dostávat se na dostřel domácí svatyně, končila každá naše přihrávka za obranu zvednutým praporkem lajnového rozhodčího. Postupně jsme ztráceli síly hlavně v návratu do obrany, čehož domácí využili. Křemen v 82. minutě prošel celým hřištěm a před bránou na zlatém podnose předložil tutovku Sedláčkovi, který uzavřel hattrick. Jestli jej vyzval ke skórování, aby jeho branku nemusel rozhodčí uvádět do zápisu, už je pouhou domněnkou, která náš zhoršený výkon v druhé půli neomlouvá. V Neveklově tak „sklapla Csaplárova past“ a opět jsme po kvalitním prvním poločase na půdě favorita v druhém poločase neudrželi nadějný výsledek a dopadli stejně jako v Křivsoudově, kde jsme také v poločase vedli.

Góly Nespek: 31. a 36. Procházka

Sestava: Židlík – Rublič st. (79. Šimek), Myslivec st., Bejbl, Rosenvald, Matyášek –Jasz, Rublič ml., Pohořelý, Kouřimský (63. Sosnovec) – Procházka (83. Myslivec ml.)

Zápis o utkání najdete zde: