A-tým: SK Posázavan Poříčí n.S. – TJ Nespeky 1:2 (1:1)

Tuto sobotu se odehrálo v Poříčí nad Sázavou další, v pořadí již sedmé derby v Krajském přeboru, mezi Posázavanem Poříčí a Sokolem Nespeky. Oba týmy hrají společně KP pět sezón. Doposud všechny zápasy vyhrálo Poříčí. Čtyřikrát se to soupeři povedlo za tři body, ve dvou případech byl výsledek nerozhodný, ale na penalty jsme oba zápasy prohráli. Třikrát se nehrálo kvůli Covidu, a až ten sedmý zápas byl pro nás ten šťastný a naši hráči zaslouženě zvítězili 2:1.

Upřímně, kdo sleduje výkony obou týmů, tak mohl být výsledkem poněkud překvapen, neboť Poříčí v posledních zápasech hrálo velmi dobře a získalo hodně bodů, naopak naše hra je v letošním roce taková rozpačitá a hodně bodů jsme naopak ztratili. Ovšem derby veškeré papírové předpoklady maže, a to ukázal i tento zápas.

S hodnocením domácích se shodneme asi jen v tom, že klíčovou roli v tomto utkání sehrál Pepa Laštovka. V letošní sezóně za nás Pepa nastoupil počtvrté, a po čtvrté z toho byl plný bodový zisk. Velmi dobře si organizoval obranu, a svými zkušenostmi výrazně přispěl k našemu zaslouženému vítězství. Další neméně důležitý faktor byl náš pohyb. Na rozdíl od předešlých zápasů, kde to spíše vypadalo, že šetříme každým krokem, tak na malém hřišti v Poříčí byli hráči aktivní, do vápna soupeře jsme se dostávali ve velkém počtu, naopak při ztrátě míče jsme šli rychle pod balon. Díky tomu jsme si v prvním poločase vytvořili celou řadu šancí a je jen škoda, že jsme proměnili jen jednu. Blízko ke gólu měl už ve 31.min Maršoun, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry Jarda Jírů. O tři minuty později chyboval domácí hráč na postu stopera, Maršoun mu odebral míč a před brankou našel volného Vojkůvku, který do odkryté brány vstřelil první gól – 0:1. Bohužel Ve 37.min se ke střele dostal domácí hráč Baštýř a trefil se parádně – 1:1.

Druhý poločas pro nás začal naprosto skvěle. Již po pár vteřinách od rozehrání jsme dostali šanci kopat rohový kop a po této standardní situaci se hlavou prosadil Adam Konopiský a vstřelil vítěznou branku tohoto utkání – 1:2. Pravda je, že po této brance jsme trošku polevili v aktivitě směrem dopředu a šance které jsme si vypracovali, přišly spíše až v závěru utkání, kdy soupeř už hrál více na riziko. Poříčí si ale vytvořilo pouze dvě šance, které stojí za zmínku, tu první zablokoval Luboš Braný, a tu druhou, nebezpečnější, vyřešil gólman Drážek. Naše pojistka v podobě třetího gólu mohla přijít v závěru utkání, kdy Petlička odebral o míč poříčského zadáka, a společně s Hamajdou vyrazili do přečíslení dva na jednoho. Neproměněná tutovka nás mrzet nemusí, neboť po 93.minutách zůstal na ukazateli skóre svítit stav 1:2.

Více foto ze zápasu najdete zde:  https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8339785

 

Video sestřih utkání najdete zde:  http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/Cut/2022/4/24/38266.mp4

 

Záznam celého utkání najdete zde: http://static.tvcom.cz/AdvertVOD/2022/4/23/206098tu2849.mp4

 

Zápis o utkání najdete zde: