U15: Nespeky/Poříčí – SK Chocerady 2:2 (2:1)

Starší žáci sehráli po čtyřech dnech od nepovedeného utkání s Vlašimí další zápas. Tentokrát jsme hostili na domácím hřišti v Nespekách mladý tým SK Chocerady.  Na podzim jsme v Choceradech vyhráli poměrně jednoznačně 6:1, ovšem z 12-ti členného kádru, který v Choceradech nastoupil, bylo tentokrát k dispozici pouze 5 kluků. Mužstvo tak doplnili hráči z kategorie mladších žáků.

Pokud pominu vše, co zápasu předcházelo, tak samotný zápas lze hodnotit jako velmi vydařený. Chtěli jsme reagovat na chyby, kterých jsme se dopustili ve středu, a to se nám z velké části povedlo. Do stoperské dvojice se opět vrátil Jirka Chodora, a společně s Kubou Hromasem více méně naplnili to, co jsem po nich chtěl. Ve středu zálohy odehrál skvělé utkání Dominik Lindner, a velká spokojenost panuje i se všemi hráči z kategorie mladších žáků. Výrazně lepší výkon, než proti Vlašimi podal i gólman Ondra Morávek. Nepochybuji o tom, že každý hráč odevzdal na hřišti své maximum.

V zápase jsme se ujali vedení velmi rychle. Hned v první minutě využil nižší koncentrace hostí Kuba Hromas a po individuální akci vstřelil první branku utkání – 1:0. V 9.min jsme si počínali ve vlastním pokutovém území nedovoleně a František Vilhelm z penalty vyrovnal na 1:1. V závěru poločasu využil Jirka Jedlička drobného zaváhání gólmana a vrátil našemu týmu vedení, které vydrželo až do konce prvního poločasu.

Ve druhé půli postupně získali hosté herní převahu a vyrovnávací gól visel na vlásku. V této fázi utkání bych chtěl hráče pochválit za obětavost a snahu zablokovat co nejvíce střel, neboť v určitých chvílích měl soupeř výrazně navrch. Když už to vypadalo, že nejvyšší tlak soupeře otupil, tak 10 minut před koncem vyrovnal svým druhým gólem Vilhelm a upravil na konečných 2:2.

Více foto ze zápasu najdete zde: https://eu.zonerama.com/rublic/Album/8342008

 

Zápis o utkání najdete zde: