U13: TJ Nespeky (MŽ) – SK Pyšely (SŽ) 4:7 (2:5, 2:2)


Mladší žáci si v rámci tréninkové přípravy zahráli přípravné utkání se staršími žáky našeho partnerského klubu SK Pyšely. I když zápas výsledkově zvládli lépe starší kluci, tak po herní stránce to bylo poměrně vyrovnané.

Po „snadném“ víkendovém vítězství, jsme do přípravy zařadili přátelské utkání proti týmu starších žáků Pyšel. Tým Pyšel byl složený  ze zkušených hráčů Patrikem Kulhavým, Lukášem Barešem, Kubou Ebenstreitem a Kubou Součtem a dále  doplněný o mladé začínající šikovné hráče. Záměrem bylo odehrát zápas proti těžšímu soupeři, který náš tým  prověří jak po fotbalové tak fyzické stránce.

 Celý zápas odchytala v bráně Natálka Kr. a vedla si velice dobře, museli jsme se obejít bez našeho dosud nejproduktivnějšího hráče Dominika Lindnera, kterého trápí zdravotní problémy.

 Do zápasu jsme vstoupili aktivně a ve 4min se ujali vedení 1:0, v 6.min bylo srovnáno na 1:1, ale v 9min. jsme šli opět do vedení 2:1. Soupeř ve 12min vyrovnal na 2:2. Dál se hrál poměrně vyrovnaný zápas, kdy se sice projevila ve středu hřiště individuální převaha hráčů Pyšel, ale do náznaků šancí jsme se dostávali i my. Až do 28min. se skóre nezměnilo ani na jednu stranu. Pak však v samém konci 1.poločasu následovala 5minutovka v které jsme obdrželi 3 slepené góly. Jednalo se ale v průběhu celého zápasu pouze o krátkou pasáž, kdy nás soupeř jednoznačně přehrával. Po 35min. tak bylo v poločase skóre 2:5.

 V druhém poločase se hrál vice otevřený fotbal nahoru/dolu s šancemi na obou stranách. Nejprve jsme gól dali v 46min. my, pak se ve 57min. a 60min prosadil soupeř, ale zápas jsme v 67min.gólově na konečných 4:7 uzavřeli zase my.

Trenér Martin Vošický k  zápasu dodal: výsledek pro mě v tomto případě nebyl nejdůležitější. Pozitivní pro mě bylo ověření si, že kluci jsou schopni zvládnout celých 70min. zápasu fyzicky,  proti vyspělému soupeři.  Dvojčlená obrana v které se postupně  protáčeli Dominik Dudík, Láďa Siebert a Martin Zoubek pracovala svědomitě, záložní řada se snažila  pracovat jak dopředu tak dozadu. Vytvořili jsme si i spoustu gólových příležitostí, které bychom však měli efektivněji využívat. Mnoho našich šancí končí střelami na bránu, které ale míří doprostřed brány.

Více foto ze zápasu najdete zde: