A-tým: TJ Nespeky – FK Kosoř 4:0 (2:0)


Nezvykle ve všední den, v úterý 10. září, dohrávalo áčko odložené utkání 5. kola s nováčkem krajského přeboru s FK Kosoří. Bylo to relativně klidné a pohodové vítězství, kdy jsme šli rychle do vedení po gólu Pešty, a ještě do poločasu zvýšil z penalty na 2:0 Klauz. I ve druhé půli jsme měli řadu šancí, ale gólově jsme se prosadili až v závěru s příchodem Romana Vojkůvky, který na jeden gól přihrál a jeden vstřelil sám. Konečný výsledek se zastavil na stavu 4:0.

První velkou šanci měl hned v 5.min David Pešta, který využil statické obrany hostů a běžel sám na kosořskou branku. Svou šanci sice neproměnil, ale ještě nabil proti noze Maršounovi, nicméně ani jeho střela v brance neskončila. O čtyři minuty později přišla velmi laciná ztráta hostů, následoval náš rychlý protiútok, Kučaba centroval, Pešta si ve vápně míč zpracoval a levou nohou zakončil 1:0. Měli jsme i další šance, ale střela Maršouna letěla nad, a obdobně skončila i hlavička Klauze. Ve 34.min jsme zahrávali rohový kop, na zadní tyči zakončoval hlavou Krejza, ale ke smůle hostů trefil ruku bránícího obránce a rozhodčí neměl jinou možnost, než nařídit pokutový kop. Ten spolehlivě proměnil Klauz a bylo to 2:0. Právě Klauz mohl v samotném závěru prvního poločasu přidat pojistku v podobě třetího gólu, neboť Kučaba ho krásnou přihrávkou poslal do samostatného úniku, ale hostující brankář a odchovanec pražské Dukly Vojta Němčanský jeho střelu chytil. Hosté měli v prvním poločase pouze dvě nebezpečné situace, ve 31.min zahrával Folejtar volný přímý kop, svůj centr směřoval na zadní tyč, ale ani jeden ze dvou dobíhajících spoluhráčů míč nedosáhl.  Druhá šance přišla ve 38.min po rohu, kdy hlavou zakončoval kapitán hostů Janoušek, ale Drážek jeho střelu reflexivně vyrazil.

Ve druhém poločase bylo k vidění ještě více brankových příležitostí, častěji jsme se dostávali k zakončení my, ale je nutno přiznat, že i hosté měli několik příležitostí výsledek zdramatizovat. Nebezpečné byly především dva centry do prostoru mezi obránce a gólmana a náběh hráče Michaela Kostky, ale naštěstí pro nás se tento hráč ani jednou netrefil ideálně. Čtvrthodiny před koncem se na hřiště dostal Roman Vojkůvka, a přestože je většinou považován za „spalovače šancí“, tak tentokrát to byl právě on, kdo pojistil naše pohodové vítězství.  Ještě než ale Roman připravil třetí gól, tak hosté zahrávali sérii několika rohových kopů, a všechny byly velmi nebezpečné. Až ten poslední zakončil hlavičkou hostující Janoušek přímo do našeho gólmana, ten míč rychle rozehrál, Kučaba poslal dlouhý pas na Vojkůvku, ten se prosadil přes dva obránce a pak předložil tutovku pro Klauze, který do prázdné brány zvýšil na 3:0. Tři minuty před koncem už obrana hostů zřejmě rezignovala a umožnila sólo dvěma našim hráčů. Kučaba si navedl míč mírně do strany, otevřel prostor pro Romana a pak mu naservíroval takovou přihrávku, která nešla neproměnit 4:0. A to ještě nemuselo být vše, v 90.min mohl přidat pátý gól Mára Večera, kterému se vykutálel míč ideálně k nohám, ale zřejmě trochu poskočil, neboť Mára ho poslal vysoko nad.

Videosestřih zajímavých momentů z utkání TJ Nespeky – FK Kosoř najdete zde:

 Záznam celého utkání najdete zde:

Více foto ze zápasu najdete zde: