B-tým: TJ Nespeky B – FC Křivsoudov 4:4 (4:4)


Velmi zajímavé utkání sehrála naše rezerva v rámci 3. kola Okresního přeboru s mladým a ambiciózním týmem z Křivsoudova. Hosté dvakrát vedli rozdílem dvou branek 0:2 a 1:3, ale v závěru prvního poločasu během devíti minut otočili naši hráči výsledek utkání na 4:3. Bohužel těsně před poločasovou přestávkou hosté vyrovnali. A protože ve druhém, neméně zajímavém poločase už žádný gól nepadl, tak zápas skončil spravedlivou remízou 4:4.

Kdo přišel na utkání později jako já, tak první gól hostů ani neviděl. Hostující Miroslav Filip otevřel gólový účet už v 5. minutě utkání. Ani na druhou branku se nečekalo dlouho. Ve 22.min jsme zahrávali standardní situaci, odražený míč chtěl vrátit do pokutového území náš stoper, bohužel trefil prvního bránícího hráče a z rychlého protiútoku jsme inkasovali druhý gól 0:2. O čtyři minuty později přišla paráda z kopačky Romana Vojkůvky. Proměňování tutových šancí mu dlouhodobě činí problémy, ale překvapivé zakončení z nelehkých pozic to jsou situace pro něj šité jak na míru. Tentokrát se nádherně trefil na vzdálenější tyč, a potěšil oko nejednoho fotbalového fanouška 1:2. Rychlý sled branek pokračoval a ve 30.min využili hosté špatného postavení našich bránících hráčů a křivsoudovský David Mišoň pohodlně zvýšil na 1:3.  V tu chvíli se zdálo, že bodový zisk v tomto zápase bude velmi těžký úkol. Hosté hráli velmi dobře, navíc měli velkou podporu svých fanoušků, kterých do Nespek přijelo opravdu hodně, většina z nich fandila slušně a vytvořili v Nespekách skvělou fotbalovou atmosféru.  Jenomže pak přišla 35. a 36. minuta a bylo vyrovnáno. Nejprve Matěj Voráček poslal kolmicí mezi stopery do sóla Vojkůvku a ten špičkou kopačky nasměroval míč do branky. O minutku později se k zakončení z poza vápna dostal Lukáš Maršoun, trefil se také velmi pěkně 3:3. Aktivní hra Romana Vojkůvky dělala hostům problémy a Roman mohl dokonce ve 42.minutě otočit výsledek utkání, ale v tutové šanci trefil pouze břevno křivsoudovské branky. To co se nepovedlo Romanovi, se ale za dvě minutky povedlo Maršounovi. Z volného přímého kopu otočil výsledek na 4:3 v náš prospěch. Bohužel naše vedení mělo „jepičí život“. V samotném závěru zaznělo v našem pokutovém území slovo „MÁM“, nicméně gólman se k míči nedostal a David Vondrák přišel velmi lacino k vyrovnávacímu gólu 4:4.

Ve druhém poločase sice žádný gól nepadl, ale rozhodně se nedá říci, že by zápas přestal být zajímavý. Možná jsme měli více šancí strhnout vítězství na svou stranu, ale ty největší gólové šance přišly až v závěru utkání. Na naší straně měl v 80.min obrovskou šanci Láďa Sysel, ale gólman jeho střelu s velkou dávkou štěstí vyrazil na roh. V 88. minutě mohl naopak rozhodnout o bodovém zisku hostující Miroslav Filip, kterého od hattricku dělilo jen pár centimetrů. Nakonec si myslím, že remíza 4:4 je zcela zasloužená.

Více foto ze zápasu najdete zde: