U13: TJ Nespeky – SK Olbramovice 5:3 (0:0)


Zápas mladších žáků byl dlouho výsledkově vyrovnaný, neboť branky začaly padat až ve druhé polovině zápasu. Jako první se trefil Jirka Jedlička a pak přidal dva slepené góly Tomáš Jantač. Na 4:0 zvyšoval Lindner a trefil se i Kuba Řehák. Hosté si své branky schovali až na závěr zápasu, a tak se konečné skóre zastavilo na stavu 5:3 pro domácí Nespeky.

Ve 3.kole jsme na domácím hřišti odehráli bojovné utkání s týmem z Olbramovic. V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas. Více gólových šancí jsme si vytvořili my a asi třikrát šli sami na gólmana soupeře. Bohužel se nám žádnou z vyložených šancí nepodařilo proměnit a tak bylo v poločase po 35 minutách skóre 0:0.

 Do druhého poločasu jsme šli s cílem pokračovat v aktivní hře, ale lépe řešit zakončení. Po předem naplánované výměně Jakuba Řeháka v bráně vystřídala Natálka Králíčková. Hned v úvodu ve 39.min se po nahrávce za obranu dostal do brejku Jirka Jedlička a střelou k  tyči otevřel skóre 1:0. Ve 46min. si navedl Tomáš Jantač z levého křídla míč na střed a prudkou střelou ze 17 metrů ke vzdálenější tyči zvýšil na 2:0. Hned o minutu později Kája Hruška vybojoval po faulu na sebe penaltu, kterou Tomáš Jantač proměnil (3:0). Celé mužstvo pracovalo zodpovědně směrem do defenzívy. Soupeř zahrozil střelami ze střední vzdálenosti, které  2x mířily pod břevno, ale Natálka K. si s nimi poradila. V 58min. přidal gól na 4:0 Dominik Lindner. Až po té se v 59 min gólově prosadil soupeř a snížil na 4:1. Na tento gól jsme ihned gólově odpověděli. Na vlastní půli jsme rychle přenesli hru na pravé křídlo na Kubu Řeháka, před kterým se otevřel volný prostor. Ten využil svojí rychlost, dostal se až na hranici pokutového území a prudkou střelou zvýšil v 60min.na 5:1. Soupeř se ani za tohoto stavu nevzdal a snažil se průběh zápasu zvrátit. V 64 min. si Natálka na poslední chvíli rozmyslela dlouhý výhoz, míč ji vyklouzl z ruky přímo na kopačky soupeře a bylo snížení na 5:2. Soupeř nás dostal pod tlak a hned vzápětí v 65. min. upravil na 5:3. Naši hráči pak hru zjednodušili a v posledních 5min.už soupeři úpravu skóre nedovolili. Po třech vyhraných zápasech tak aktuálně vedeme podzimní tabulku. Ty těžší zápasy však máme před sebou.

Trenér Martin Vošický ke svému hodnocení dodal: Očekával jsem vyrovnané utkání a byl zvědavý, jak si s tím naši hráči poradí a zda se vyvarují chyb, když budou muset řešit herní situace pod tlakem. Myslím, že se s tím vyrovnali poměrně dobře. Až na 10min. v závěru zápasu jsme měli zápas pod kontrolou.