U11: Týnec n.Sáz – Nespeky 9:13


Starší přípravka odehrála v Týnci na umělé trávě své první přípravné utkání před jarní částí. Byl to nezvykle dlouhý zápas, který trval bezmála dvě hodiny. Zpočátku měla hra oboustranně nízkou úroveň, poté se naše hra zlepšila, ale v závěru byl zase lepší soupeř. Každopádně zápas i v deštivém počasí svůj účel splnil.

Když se na podzim změnil letní čas na zimní, tak s tím jakoby dočasně zaniklo mužstvo starší přípravky. Část hráčů absolvovala zimní přípravu společně s mladšími žáky a druhá část se připojila k mladší přípravce. Toto bylo první „jarní“ utkání, kdy se starší přípravka sešla opět společně. Hřiště jsme měli k dispozici od 10:00 do 12:00 hod a v podstatě až na tři krátké přestávky jsme pořád hráli.

V úvodních dvou čtvrtinách, které ale byly výrazně kratší než ty dvě následující, se hrál oboustranně podprůměrný fotbal. K vidění bylo velké množství technických chyb, míč byl neustále v zámezí a trenéři z výkonu svých svěřenců rozhodně nadšení nebyli. Obě čtvrtiny skončili shodně 1:1, takže po cca 40 minutách platil nerozhodný výsledek 2:2.

Naše zlepšení bylo zřejmé až od třetí části. Hráči dostávali dílčí úkoly, na co se mají zaměřit a stačilo, aby alespoň pár hráčů je začalo v rámci svých možností plnit a najednou přibývalo akcí, za které jsem mohl hráče chválit. Pozitivní vliv na naší hru měl výkon Dominika Lindnera a od třetí části i Adama Petráška. Právě tito dva hráči se podíleli na většině našich gólů.

Až v závěrečné čtvrthodině naše hra zase upadla. Chyběla nám koncentrace a našich chyb opět přibývalo. Naopak soupeř, kterému se několikrát podařilo skórovat, evidentně ožil a stav 5:12 během chvíle snížil na rozdíl pouze tří gólů na 9:12. Poslední tečku za přípravným zápasem udělal Dominik Lindner, který třináctým gólem ukončil toto utkání.

Luděk Rublič, trenér TJ Sokol Nespeky: „jsem rád, že jsme toto utkání hráli. Bohužel těch chyb v naší hře je hrozně moc, ale na druhou stranu vím, že je v našich silách řadu věcí zlepšit. Od příštího týdne začínáme opět trénovat společně, tak snad budou naše výsledky vidět. Začátek zápasu byl plný chyb, moc ke koukání to nebylo. S postupem času ale bylo vidět, že se někteří hráči snaží plnit věci, které jsem si řekli. Pár věcí se povedlo buď Dominiku Lindnerovi, anebo Dominiku Dudíkovi a najednou se začali přidávat i další hráči. Od třetí části mě potěšil především výkon Adama Petráška, kterému vyšly dvě tři akce a najednou na něm bylo vidět, jak ho fotbal baví. Bohužel, to v úvodu utkání chybělo. Škoda toho závěru, tam jsme úplně  odpadli, ale přičítal bych to  té délce utkání, přeci jen se hrálo nezvykle dlouho a kluci se už nedokázali koncentrovat na hru“

Sestava: Hruška K. – Dudík D., Mach O., Lindner D., Jedlička J., Petrášek A., Turták V., Nedrová V.

Góly: 7x Lindner D., 4x Petrášek A., 2x Jedlička J.

Asistence: 3x Petrášek A., 2x Hruška K., 2x Jedlička J.

Více foto ze zápasu Týnec n.Sáz – Nespeky najdete zde: