U13: SK Votice – TJ Nespeky 2:3 (0:0)


Mladší žáci odehráli první přátelské utkání po zimní přestávce. V sobotu dopoledne si zahráli ve Voticích. Po prvním bezbrankovém poločase, se po změně stran prosadili Vošický, Řehák a Jedlička a ujali se vedení 3:0. Domácí ovšem v závěru zápasu snížili na rozdíl jedné branky.

Utkání zhodnotil trenér mužstva Martin Vošický: „Zimní příprava mladších žáků se pomalu blíží ke svému konci. Od 10.1.2019 probíhá pravidelně 2x týdně vždy v úterý na UMT v Mirošovicích a ve čtvrtek v Čerčanech.  V sobotu 9.3.2019 jsme odehráli zimní přípravné utkání na UMT ve Voticích proti místnímu mužstvu mladších žáků, kteří se na podzim umístili na 8místě „vlašimské“ skupiny okresní soutěže a jen o jedno místo jim unikl postup do vyšší jarní soutěže.

 

 

Po vzájemné dohodě jsme utkání odehráli v modelu 3x20min. Od začátku se hrálo vyrovnané utkání plné osobnich soubojů. Kvalitní prací v defenzívě a včasným přistupování do soubojů jsme soupeři nedovolili dostat se do gólové šance, ale i my jsme zahrozili jen střelami Tomáše V. ze střední vzdálenosti. Proto první třetina skončila 0:0.  V 7min. druhé třetiny (27min.) jsme se dostali do vedení 1:0 po akci, kdy jsme rozehráli od vlastní brany, Vašek N. vyvezl míč,  na jeho nahrávku mezi  obránce Votic si naběhl Tomáš V., dostal se za jejich záda a střelou k tyči míč poslal míč do sítě. Na 2:0 zvyšoval před koncem druhé třetiny (ve 38min.) Jirka J. po krásné individuální akci, kdy prošel kličkou přes obránce, pak nasadil kličku i brankáři a míč poslal do brány. Hned na začátku třetí třetiny jsme se ve 42min. šli do vedení 3:0 po gólu Kuby Ř., kterého chytře našel na půlící čáře Vasek N. rozehrávkou od vlastní brány.. Kuba si prvním dotykem poslal míč za záda obránců a své sólo gólově zúročil. Hráči Votic ale zápas nezabalili. Ve 46min. vystihli naší riskantní rozehrávku od vlastní brány přes seběhnutého středního záložníka, míč vybojovali a snížili na 3:1. I když se Natce K. v naší bráně málem podařilo gólu zabránit.  A hned po 1minutě ve 47.min přidal soupeř  druhý gól střelou o tyč a upravil na konečných 3:2.

Všichni hráči zaslouží pochvalu za to, jak poctivě odpracovali celé utkání a nevypustili žádný souboj. Na hře bylo vidět, že po více jak 3měsících hráli utkání na velkém hřišti (7+1) a trochu vázla kombinace, ale potěšující je, že celý náročný zápas fyzicky zvládli.“

Sestava: Králíčková N. – Siebert L., Neužil V., Dudík D., Řehák J., Jantač T., Vošický T., Bubník V., Lindner D., Jedlička J., Pištěk F.;

Více foto ze zápasu SK Votice – Nespeky najdete zde: