B-tým: FC Jevany – TJ Nespeky B 2:1 (0:0)


Nespecká rezerva sehrála první přátelské utkání pod novým trenérem Václavem Knížkem. Na umělé trávě v Kostelci n.Č.l. ostudu rozhodně neudělala, přesto podlehla osmému týmu 1.B třídy 2:1. Náš jediný gól vstřelil Štěpán Hamajda.

V prvním poločase sice žádný gól nepadl, ale o gólové příležitosti nouze nebyla. A bylo to především naši hráči, kteří se častěji dostávali před branku soupeře. Bohužel ani jedna ze tří šancí gólem neskončila.

Ve druhém poločase jsme hráli proti větru a po zbytečných chybách v rozehrávce jsme se dostali pod tlak. Po jedné takové situaci jsme ztratili balón a soupeře následně faulovali. Domácí z volného přímého kopu otevřeli skóre 1:0. I druhý gól padl po faulu ze standardní situace. Z pokutového kopu domácí Jevany zvýšily na 2:0. Následně chyboval i stoper soupeře, čehož využil Štěpán Hamajda a své sólo zakončil kontaktním gólem na 2:1. To bylo ale z gólové statisky vše a vítězem tohoto utkání se staly domácí Jevany.

 

Utkání hodnotil trenér Nespek Václav Knížek: „po utkání jsem hráče pochválil, bylo vidět, že se snažili plnit úkoly tak, jak jsme si v kabině řekli. Dokud měli síly, tak se nám to dařilo více, ale ve druhém poločase už bylo vidět, že někteří hráči nestíhají a šlapou vodu. V prvním poločase jsme měli tři šance, pokud bychom ty situace vyřešili lépe, tak jsme mohli jít do vedení. V obrané fázi jsme se celkem dobře posouvali a zavírali střed hřiště a tak si soupeř žádné vyložené šance nevytvořil. Škoda že ve druhé půli jsme se sami dostali pod tlak po našich chybách v rozehrávce. Z toho pramenily i oba góly. Pak sice Hamajda snížil na 2:1. ale další šance jsme už neproměnili. Celkově jsem ale spokojen, některé hráče jsem viděl po dlouhé době. Když se nám podaří odbourat některé špatné návyky, tak by to mohlo být dobré“


Sestava:
Vejvoda M. – Kopecký P., Straka D., Rublič P., Tyrner M. – Kadeřábek P., Pohořelý M., Sysel Vl., Jasz A. – Hamajda Š., Matyášek O.

Střídali: Cháb J., Kumpošt P.

Více foto ze zápasu FC Jevany – Nespeky B najdete zde: