A-tým: ČAFC Praha – TJ Nespeky 0:1 (0:1)


V neděli 17.2 sehrálo áčko další přípravné utkání. V první půli byli naši hráči lepší a zaslouženě se dostali do vedení po gólu Marka Večery. Do druhého poločasu domácí vyměnili více než polovinu svých hráčů a postupně převzali otěže zápasu a nebyli daleko od vyrovnání, ale našeho gólmana nepřekonali.

Zápas se hrál za krásného slunečného počasí, kdy teplota během dne atakovala nádherných 15°C. V prvním poločase jsme hráli poměrně dobře a i když jsme měli mírnou herní převahu, tak na gólové šance to bylo vyrovnané. První velkou šanci měl náš soupeř, který ve 14.min zakončoval z pravé strany a následnou dorážku zablokovali naši obránci na roh. O chvilku později mohl otevřít skóre Adam Varkoček, ale zradil ho první dotek a místo gólové šance jsme zahrávali pouze rohový kop. Ovšem tato standardní situace, jak se následně ukázalo, byla v celém zápase jediná gólová. Po centru zakončoval zblízka Marek Večera a bylo to 1:0 pro nás. V závěru poločasu měly ještě oba týmy po jedné velké šanci, ale v obou případech byli úspěšnější gólmani.

Do druhého poločasu domácí hodně prostřídali a byli výrazně aktivnější. Vypracovali si nejméně dvě až tři velmi dobré příležitosti, ale ani jednu neproměnili. Naopak my jsme ve druhé půli, až na pár náznaků, branku soupeře téměř neohrozili. Přesto jsme si tři týdny před začátkem jarní části připsali první vítězství v zimní přípravě.

Sestava: Drážek V. – Konopiský A., Krejza T., Burian M., Myslivec J. – Varkoček A., Peterka S., Braný L., Večera M., Pešta D. – Maršoun L.

Střídali: Pohořelý M.

Více foto ze zápasu ČAFC Praha – Nespeky najdete zde: