U19: Sokol Mezno – TJ Nespeky 1:5 (1:2)

Naši dorostenci měli v předposledním podzimním utkání velkou převahu a vytvořili si mnoho šancí. Bohužel jich řadu neproměnili a do kabin odcházeli pouze s jednobrankovým rozdílem. Ve druhé půli se ale třikrát trefil Dan Vošický a rozhodl tak o našem vítězství 5:1.

Od prvních minut jsme využívali prostupnosti obrany domácích a dostávali se do řady velkých šancí. Ve druhé minutě sice Danovu střelu brankář vyrazil, nicméně ve snaze odvrátit míč do bezpečí jeden z hráčů Mezna dopravil míč do vlastní branky. Festival našich zahozených šancí přerušil střelou ze střední vzdálenosti Martin a zvýšil na 2:0. Utkání bylo tou dobou naprosto jednoznačné a vypadalo to, že otázkou bude pouze výše skóre.

Jenže na vstřelení branky jsme potřebovali mnoho pokusů. Naopak – možná trochu ukolébáni vývojem zápasu – jsme nechali jednomu z domácích hráčů spoustu prostoru uprostřed hřiště, dali mu čas na střelu, která byla povedená, a Mezno v 33. minutě snížilo. Domácí vstřelená branka povzbudila a naši do té doby výraznou převahu přeci jen zmírnili. Místo toho, abychom vedli vysokým rozdílem, což by průběhu utkání odpovídalo, jsme tak v poločase vedli jen o jeden gól.

Vstup do druhého dějství jsme měli velmi dobrý a hlavně jsme dokázali aspoň zhruba každou druhou velkou šanci proměnit. V 52. minutě jsme díky tomu po dvou brankách Dana vedli už 4:1. Pak už jsme šance opět většinou zahazovali. Nicméně utkání jsme měli pevně ve svých rukou. Obzvlášť, když v minutě 63. přidal Dan naši pátou branku. Zbytek utkání nebyl kdovíjaký fotbalový koncert. Domácí výrazněji ohrozili Honzu jen z přímého kopu. Za pěknou ranou se musel Honza hodně natahovat. Nám už se žádný gól přidat nepodařilo. Zápas jsme však v klidu dovedli do vítězného konce.

Sestava: Honza Kříž – Matěj Pavlíček, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Šimon Bouša, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Lukáš Svoboda – Dan Vošický, Jakub Kumpošt, střídající: Adam Kulhavý, Pavel Šiňor