U19: Týnec n.Sáz. „B“ – Nespeky 0:8 (0:3)


Poněkud netradiční zápas odehrál dorost v neděli v Týnci. Soupeř nás v týdnu požádal o přeložení zápasu z důvodu nedostatku hráčů (souběh s dorostem A i se SŽ). Vzhledem k tomu, že jsme se na náhradním termínu nedohodli, tak jsme nastoupili ve stejném počtu, jako soupeř. V utkání které se hrálo 9 na 9 jsme vyhráli vysoko 8:0.

Pozorný čtenář si patrně povšiml, že k dnešnímu zápasu bylo připraveno pouze deset našich hráčů, přitom jeden z nich byl střídající. Není to chyba. Vzhledem k souběhu zápasu pyšelských starších žáků a dalším absencím jsme se dnes v Týnci nad Sázavou skutečně sešli v tomto počtu. Týnečtí si však dost možná ukrojili příliš velké sousto, když do soutěží přihlásili dva dorostenecké týmy. Krom toho, že se oba pohybují na chvostu svých tabulek, dnes při souběhu více zápasů měli k dispozici pouze devět hráčů. Opakovaně se snažili o to, aby dnešní utkání nebylo odehráno, jako jeden z argumentů posloužil i dnešní déšť, který sice byl citelný, ale hrací plocha byla k zápasu ještě s rezervou způsobilá. Proti hřišti, na kterém jsme hráli včera, luxusní. Objektivní důvod pro odložení zápasu nebyl. Domácím jsme však vyšli vstříc a nastoupili jsme také jen s devíti hráči. Proto ten jeden střídající.

Samotný zápas měl naprosto jednoznačný průběh. Hned od začátku jsme ovládli hru a vstřelili dvě branky. V dalším průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili řadu velkých příležitostí a jen kvůli špatné koncovce jsme nepřidali několik dalších branek. Rozdíl zůstával dvoubrankový, tedy stejný jako včera, kdy nám takový náskok nestačil. Domácí jsme však nepustili do žádné šance. Vlastně za celý zápas Týnec na Honzu ani jednou nevystřelil. Před přestávkou jsme přeci jen přidali třetí gól a krátce po návratu z kabin jsme na začátku druhé půle utkání dvěma dalšími góly prakticky definitivně rozhodli. V následujících minutách už téměř vymizely občasné náznaky domácího týmu o protiútok, který by výrazněji zaměstnal naši obranu. Zato naše akce ústily v jednu brankovou příležitost za druhou. Tři z nich jsme proměnili a vysoko zvítězili. Třikrát skórovali Šimon Bouša a Dan Vošický, po jedné brance vstřelili Matěj Pavlíček a Martin Kačírek.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Šimon Doležal – Šimon Bouša, Lukáš Doležal, Martin Kačírek, Matěj Pavlíček – Dan Vošický, střídající: Lukáš Svoboda

TD