A-tým: Nespeky – Kutná Hora 1:0 (1:0)


Áčko hostilo ve 12.kole doma třetí tým tabulky Kutnou Horu. Do vedení jsme šli velmi rychle, již v 5.min se prosadil Míla Klauz a zajistil našemu týmu vedení 1:0. Jak se následně ukázalo, byla to jediná branka zápasu, která tak rozhodla o našem vítězství.

Utkání pro nás začalo velmi dobře. V 5.min rozehrál Drážek dlouhý míč za obranu hostů, Fimba svým sprintem donutil kutnohorského brankáře míč jen vyrazit, Pešta rychle odcentroval a Klauz otevřel skóre zápasu 1:0.  O 10 minut později mohlo být ještě veseleji, opět byla k vidění spolupráce Pešta – Klauz, ale tentokrát se zakončení mezi tyče nevešlo. Bohužel, to bylo z naší strany na dlouhou dobu vše a naopak horko bylo před naší brankou.

Dalo by se říci, že klíčový muži zápasu byl náš gólman Drážek, který předvedl několik skvělých zákroků a především díky němu jsme v zápase udrželi čisté konto a potom kutnohorský Štěpán Kacafírek, který „spálil“ několik vyložených šancí. Tu první neproměnil ve 22.min, kdy sice překonal Drážka, ale tečovaná střela se odrazila od tyče do středu branky, ale brankovou čáru míč nepřekročil. O deset minut později zakončoval Kacafírek zblízka hlavou, ale Drážek jeho střelu reflexivně vyrazil. A do třetice to zkoušel Kacafírek technickou střelou z vápna, ale střela mu nesedla a letěla vysoko nad.

Šance hostů pokračovaly i po přestávce. Hned po pár vteřinách se dostali do přečíslení dva na jednoho Kulhánek s Kacafírkem, ale první jmenovaný to vzal na sebe a zakončil slabou střelou přímo do gólmana. V 59.min zastavil Myslivec nedovoleným způsobem pronikajícího Kulhánka, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu. Nicméně hosté byli z nařízené standardní situace velmi nebezpeční, ale Drážek předvedl dva skvělé zákroky a míč za svá záda nepustil. My jsme druhý poločas mnoho šancí neměli, přesto v 62.min se rýsovala velká šance pro Adama Konopiského, kterého ovšem zradil první dotek, a o pár vteřin později mohl rozhodnout Fimba, který mohl jít sám na gólmana, ale protože se chybně domníval, že je v ofsajdu, tak na chvíli přestal hrát a pak už byl v souboji pozdě a hostující brankář míč ukopl. Závěrečná čtvrthodina byla opět v režii hostů, ale nic nového se nedělo, Drážek čaroval a Kacafírek s Kulhánkem své šance zahazovali. Rozhodčí Remenec ukončil v čase 93:30 utkání, což se nelíbilo hostujícímu Bílkovi, který chtěl ještě hrát, a protože zvolil nevhodný slovník, tak si ještě po skončení zápasu vykoledoval červenou kartu.

Utkání hodnotil Jaroslav Tesař, trenér domácího týmu TJ Sokol Nespeky: „zápas to byl složitý, na poslední chvíli jsme řešili několik absencí v sestavě a museli jsme udělat několik vynucených změn. Na post stopera jsme stáhli Mikolandu, který měl s Burianem za úkol hlídat Kacafírka a současně jsme hráli na dva útočníky s cílem co nejvíce napadat jejich rozehrávku. Bohužel nám chyběli hráči do středu zálohy, proto jsme hru co nejvíce zjednodušili.  Byl to asi zápas, který se moc líbit nemusel, ale účel světí prostředky a my jsme to bojovností a partou zvládli. Musím přiznat, že jsme dnes měli štěstí, soupeř neproměnil několik šancí, na druhou stranu musím vyzdvihnout výkon Venci Drážka, který měl snad v rukavicích magnet, a hodně toho pochytal. Svůj úkol dobře zvládl i Martin Burian. I když vím, že to herně nebylo nejpovedenější utkání, tak o to více jsme si vychutnali radost z vítězství“

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Kutná Hora najdete zde:

záznam celého utkání Nespeky – Kutná Hora najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Kutná -Hora najdete zde:

Hodnocení zápasu očima našeho soupeře:
Fotbalisté Kutné Hory v Nespekách branku nevstřelili, domácí získali tři body!