U19: Zvole – Nespeky 5:2 (3:1)


Dorostenci nezvládli zápas ve Zvoli a prohráli 5:2. První gól sice vstřelil už ve 4.min Martin Kačírek, ale domácí ještě do poločasu otočili výsledek utkání na 3:1. Ve druhém poločase jsme se sice zlepšili, Martin přidal druhý, kontaktní gól, ale domácí obrat nedovolili.

Na hřišti týmu Zvole/Vraného, který do dnešního zápasu stejně jako my jen jednou prohrál, jsme šli do vedení už ve 4. minutě. Lukáš Doležal našel přesným pasem nabíhajícího Martina Kačírka, který sám před brankářem s přehledem gólově zakončil. Jenže už v minutě desáté bylo vyrovnáno. Rychlou akci předvedli také domácí a i jejich zakončení bylo přesné. A za další čtyři minuty jsme po střele do tyče a odrazu míče do sítě naší branky prohrávali, přičemž druhé inkasované brance předcházel opět rychlý kolmý průnik domácích. Toto byla hlavní zbraň celku Zvole/Vraného. Přímočarost podpořená rychlostí a důrazem ústila v nejednu složitou chvilku pro naši obranu. Po obratu skóre jsme až zbytečně ustoupili od konstruktivnějšího pojetí hry. Dlouhé nákopy z hloubi vlastní poloviny neměly proti urostlým a srdnatým domácím hráčům mnoho šancí na úspěch. Tímto způsobem hry jsme domácím pomohli na koně.  Spíše jsme se bránili, než útočili. Z přímého kopu z asi 17 metrů svoji územní převahu domácí zúročili v 33. minutě svým třetím gólem. Snížit mohl aktivitou hýřící Šimon Bouša, který unikl domácí obraně. Brankář však rychle vyběhl a proti jeho střele dobře zakročil.

Hlavním pokynem do druhého poločasu byl návrat ke konstruktivní a trpělivější rozehrávce. Snaha o posunutí míče po zemi blíže k soupeřově brance. Tedy ke hře, s jakou jsme do zápasu vstoupili. A ono to šlo. Převzali jsme iniciativu a tentokrát to byli domácí, kdo se musel častěji bránit. Citelným ofenzivním příspěvkem se prezentovali také krajní obránci. Střední záložníci byli v pohybu a stále více ovládali střed hřiště. V 63. minutě jsme náš dobrý výkon korunovali druhou brankou. Tentokrát vysunul Martina šikovnou přihrávkou Dan a Martin si opět se svou příležitostí tváří v tvář brankáři chladnokrevně poradil. Naše převaha se stupňovala a vyrovnání bylo na spadnutí. Jenže v 76. minutě v nikterak nebezpečně vyhlížející  situace nejprve uklouzl jeden z našich hráčů, následně druhý a takto se vcelku kuriózním způsobem dostal asi čtvrt hodiny před koncem do samostatného úniku jeden z domácích hráčů a místo vyrovnání jsme zase prohrávali o dvě branky. Efektivita zakončení nakonec rozhodla o dělbě bodů. V posledních 15 minutách jsme domácí nadále tlačili, vytvořili si tři velké příležitosti, několik nebezpečných situací v šestnáctce soupeře, ale gól jsme dát nedokázali. Dvakrát jsme branku o kousek minuli, jednou dobře zakročil brankář. Naopak domácí v závěrečných minutách, kdy už jsme hráli v obraně s větší mírou rizika, ještě jednou utekli, na rozdíl od nás svou šanci proměnili, a uzavřeli skóre v podobě, které příliš neodpovídá celkovému obrazu hry. Nicméně o dělbě bodů rozhoduje počet vstřelených gólů. A v zakončení svých akcí dnes byli domácí lepší.