U13: TJ Nespeky – SK Bystřice 4:4 (3:2)


Mladší žáci hráli ve středu 26.9 vložené 11.kolo, a na domácím hřišti jsme hostili Bystřici. V zápase jsme nejprve prohrávali, poté třikrát vedli, ale hosté v samotném závěru nakonec vyrovnali a oba týmy si rozdělily body za remízu 4:4.

Utkání hodnotil Martin Vošický, trenér TJ Nespeky: Bohužel opět se nám nepodařilo využít gólově příznivě se vyvíjející průběh zápasu, kdy soupeř většinu zápasu dorovnával skóre a zápas jsme nedotáhli do vítězného konce.

Ale popořádku. Prvních 10 zahřívacích minut jsme soupeře, mužstvo z Bystřice, prakticky nepustili na naší polovinu hřiště, ale ani jsme si nevypracovali výraznou brankovou příležitost. Byl to naopak náš soupeř, který se po první střele na naší branku, snad z půlky hřiště, radoval z vedení 0:1. Další minuty patřily Natálce Králíčkové, která si dvakrát po pravé straně naběhla na průnikovou nahrávku našich středních záložníků za záda obránců soupeře, využila svou rychlost a dostala se do gólových příležitostí. V prvním případě volila střelu vedle, v druhém případě kvalitní centr zprava, který prošel napříč celým PÚ, ale nenašel si adresáta. Ve 13min. jsme již podobnou akci gólově zakončili. Naopak prozměnu po levé straně míč zatáhl Filip Pištěk, nahrál na střed Lukášovi Váchovi, který nezaváhal 1:1. V 15min. jsme předvedli akci jak přes kopírák, opět centr zleva od Filipa, Lukáš se v PÚ ještě snažil míč posunout na lépe postaveného spoluhráče, ale hráč Bystřice si při snaze odkopnout míč dal vlastní gól., 2:1. Po našem faulu ve vlastním PÚ kopal soupeř PK. Přesně umístěnou střelu k pravé tyči však Kuba Řehák skokem k tyči zneškodnil a napravil tak drobné zaváhání při prvním gólu. Ve 21min. se nám akci soupeř zastavit nepodařilo, 2:2. Ve 25min. jsme se opět ujali vedení, kdy se do míče opřel Tomáš Vošický a tvrdou střelou z 17m trefil levý horní roh brány, 3:2. V této části zápasu hráli naši obránci hodně vysoko a ofenzívně. Při snaze o navýšení našeho vedení, jsme ale několikrát za svými zády nechali nepokrytého hrotového útočníka Bystřice. Několikrát se nám na poslední chvili podařilo zabránit nahrávce nebo byl u míče dřív včasným vyběhnutím náš brankář Kuba Ř.. V samém závěru poločasu ve 29min., ale už do souboje Kuba přišel o chvilku později, skluzem pod nohy trefil soupeře a kopala se druhá penalta. Při jejím zakončení soupeř volil tvrdou střelu doprostřed brány, ale i to Kuba vystihl a opět nás podržel.

Druhý poločas začal ve 32min. šancí Bystřice , kdy 2na1 postupovali na naší bránu, ale střela z hranice PÚ naštěstí jen olízla břevno naší brány. Akce ve 39min. už znamenala srovnání na 3:3. Posledních 20min. zápasu jsme si vypracovali mírnou převahu. V této části zápasu se nám dařilo několikrát po sobě následujícími krátkými přihrávkami kombinací projít až do šance. Při jednom z průniků byl v PÚ faulován Filip P.. Sám se ujal PK, ale i v tomto případě brankář vyzrál na střelce a penalta ani do třetice nebyla proměněna. Několik našich střel skončilo těsně vedle, byly zblokovány nebo tým Bystřice podržel brankář. Kopali jsme několik rohů. Na jeden z nich si výborně naběhl Tomáš Jantač, zakončil hlavou, ale jeho střela jen těsně minula bránu soupeře. V 58min. jsme se už gólu dočkali. Náš RK zahrál Tomáš V. , míč si našel Jirka Jedlička, který míč posunul proti noze Vaškovi Neužilovi a ten zakončil přesně k levé tyči, 4:3. Soupeř se však nevzdal a v samém závěru si vypracoval šance. Nejprve v 58min. kopal trestný kop skoro z 25m. S tvrdou střelou mířící na naší bránu si Kuba Ř. poradil a vyrazil i následnou dorážku na roh. První se nám podařilo prodloužit hlavou na další roh soupeře. I druhý jsme si „našli “ my, bohužel náš odkop směřoval zase za naší brankovou čáru a tak soupeř kopal v 59min. třetí roh. Ten se nám už pokrýt nepodařilo a soupeř hlavou srovnal na konečných 4:4.