U19: Sokol Jankov – TJ Nespeky 3:5 (1:2)


Dorostenci i v deseti vydřeli v Jankově cenné vítězství, když ještě v 85.min platil nerozhodný výsledek 3:3, ale pak se trefil z „voleje“ Šimon Bouša a hodně tím přiblížil náš tým ke třem bodům. O dvě minuty později rozhodl Dan Vošický z penalty na konečných 5:3.

Četné zápasové absence pokračují a dnes v Jankově dospěla situace tak daleko, že jsme byli nuceni odehrát zápas v deseti. Víc hráčů jsme zkrátka k dispozici neměli. Po přemýšlení a probírání situace jsme se nakonec rozhodli, že s desetičlenným kádrem vyzkoušíme hru se třemi obránci, čtyřmi záložníky a dvěma útočníky. Jak někdy bývají první minuty zahřívací, tentokrát začal zápas docela divoce. Čtvrtá minuta, roh soupeře, signál a střela končí v naší brance. Za pět minut uniká ze strany Šimon Bouša a vyrovnáváme. Hraje se nahoru dolů, přičemž na rozdíl od soupeřových akcí naše útoky končí hned několika velkými příležitostmi, které neproměňujeme. Lukáš Doležal navíc kroutí míč z přímého kopu do horního růžku, trefuje však pouze tyč. V 18. minutě tentýž hráč pálí z otočky a míč už v horním růžku domácí branky končí. Otáčíme výsledek. Hra se v dalších minutách zklidňuje. Tolik šancí už k vidění není a za vedení 2:1 odcházíme do kabin.

V úvodu druhého poločasu mají domácí při snaze o vyrovnání mírnou územní převahu. Několikrát se jim povede nebezpečně vyhlížející přechod do útoku. V obraně však hrajeme solidně a držíme vedení. Na druhé straně nepůsobí domácí obránci zrovna nejjistěji, jen se už nedostáváme tolikrát k jejich prověření. Četnost držení míče se nicméně postupně vyrovnává a v 68. minutě uvolňuje Lukáš Doležal Dana, který svou příležitost proměňuje a vedeme o dva góly. Jenže v 72. minutě se hráč Jankova/Ratměřic trefuje z přímého kopu, snižuje a domácí se nadechují k náporu. Po některých výrocích rozhodčího vstupují v těchto chvílích do zápasu výrazněji emoce. Obzvlášť když po dalším zákroku posouzeném v náš neprospěch přetavuje tým Jankova/Ratměřic další standardku ve vyrovnávací gól. Pln nadšení se domácí tým vrhá v závěru do ofenzivy, aby obrat dokonal. Desítka našich hráčů se však nepoddá nepříjemné situaci a nehodlá se s vývojem zápasu smířit. Bez ohledu na početní nevýhodu chce také vyhrát. V útoku jsme nebezpečnější než domácí. V dobré pozici se ocitá Pavel. Tato akce ještě gólem nekončí. V 85. minutě napřáhne Šimon Bouša a jeho volej míří přesně ke vzdálenější tyči domácího gólmana. Zase vedeme. Po chvíli opět ukazujeme kvalitu a po pěkné kombinační akci postupuje ve velkém vápně na brankáře Adam. Je sražen a Dan v 87. minutě z nařízeného pokutového kopu definitivně rozhoduje o našem vítězství.

Sestava: Honza Kříž – Honza Myslivec, David Straka, Šimon Doležal – Lukáš Svoboda, Lukáš Doležal, Dan Vošický, Adam Kulhavý – Dan Vošický, Pavel Šiňor