U13: Týnec n.Sáz – Nespeky 0:1 (0:1)


Stejně tak jako v kategorii přípravek, i toto utkání mezi Týncem a Nespeky bylo velmi vyrovnané. O vítězství našeho týmu rozhodl jediný gól z úvodu utkání, který vstřelil Vašek Neužil.

Dnešní zápas jsme odehráli v Týnci nad Sázavou. Před námi na stejném místě odehrála své utkání naše Starší přípravka a proto jsme opět mohli využít doplnění týmu o Jirku J., Dominika L. a Káju Hr. . My jsme se sešli v kompletní sestavě až na dlouhodobě absentujícího Marka Troníčka. Opět se hrálo na kvalitně připraveném hřišti za krásného fotbalového počasí.
Do utkání jsme vstoupili výborně. Hned na konci 1.minuty celý zápas výborně hrající Vašek Neužil navedl míč napříč hřištěm do křídelního prostoru, odcentroval před bránu, kde si na nahrávku naběhl do prostoru kolem značky PK Tomáš Vošický a míč trefil ze vzduchu do sítě soupeře, 0:1. Následující minuty se hrál vyrovnaný zápas bez výrazných šancí. První výraznou šanci jsme našemu soupeři připravili v 10.min.sami naší taktickou chybou, kdy zpětnou nahrávku našeho obránce na vlastního brankáře (tzv.malou domů) Kuba Ř. omylem chytil do rukou. Po tomto porušení pravidel hráči soupeře rozehrávali v našem PÚ nepřímý trestný kop z těsné blízkosti naší brány. Naši hráči však dobře zareagovali na rozehranou standardní situaci, rychle vystoupili proti střele a ta skončila těsně vedle tyče naší brány. Pochvalu v tomto zápase zaslouží naši oba krajní obránci, kteří pozičně dobře vykrývali prostor, včasným přístupem k hráčům soupeře odebírali míče a i konstruktivně míč vyváželi dopředu. Dařilo se i jejich vzájemné se zajišťování. To platí i o hře našeho brankáře, který s přehledem sbíral všechny „dlouhé míče“ v celém svém PÚ a snažil se o rychlé rozehrání. Všem hráčům, kteří se dnes vystřídali v záložní řadě, se nedá upřít snaha. Zde ale máme rezervy a musíme na tom v tréninku zapracovat. Jde o to umět míč podržet na vlastních kopačkách, přenášet hru několika na sebe navazujícími přihrávkami z jedné strany na druhou, nabízet se svým spoluhráčům do hry náběhy do volných křídelních prostorů a hlavně se naučit ( a přinutit se to celý zápas plnit) okamžitě rychle přepínat po ztrátě míče z útočného postavení do obranného (snaha dostat se při bránění tzv.za míč). Jde o hru náročnou na fyzickou kondici a morál podpořit svou hrou jak
útok, ale pomoc vrátit se i do obrany. Právě hra středové řady v mnoha zápasech rozhoduje o tom, které mužstvo má v zápase převahu. V útoku se střídali Jirka Jedlička s Kájou Hruškou. Svou bojovností a buldočí povahou byli stálým nebezpečím pro obránce soupeře. Dostali do několika šancí, které dnes bohužel neskončili gólem. Na smůlu si však dnes stěžovat nemůžeme, naopak. Ve 40.min střelu hráče Týnce zastavila spojnice tyče a břevna a i o několik minut později se další střela soupeře odrazila od vnitřní strany tyče naštěstí směrem ven. Na tyče to dnes skončili 2:1, protože po průniku hřištěm zakončil svou střelu Vašek Neužil také do tyče. A protože i zakončení Káji Hr.skončilo těsně vedle, bojovné utkání jsme vyhráli 0:1.

 

Více foto ze zápasu Týnec – Nespeky najdete zde: