A-tým: Nespeky – Klíčany 2:1 (2:0)


Áčko začalo dobře a v 18.minutě vedlo 2:0. Postupně, ale převzal aktivitu náš soupeř a po většinu utkání byl lepším týmem. Jen díky tomu, že neproměnil řadu brankových příležitostí, tak se skóre neotočilo a všechny tři body zůstaly v Nespekách.

Nespeky v 5.kole doma hostili třinácté Klíčany a to bez svého trenéra Jardy Tesaře, který se z osobních důvodů nemohl zúčastnit. Do pozice trenéra se tak pro toto utkání posunul Petr Králíček, kterému asistoval Martin Burian. Vstup do utkání jsme měli perfektní, již ve 3.minutě si na centr Klauze naběhl Pepa Laštovka a hlavou přehodil bezmocného gólmana 1:0.  O čtvrt hodiny později vybojoval na vlastní polovině míč Krejza, posunul ho na Kukače, který krásným lobem za obranu nechal vyniknout Standu Peterku a ten zvýšil na 2:0.  A mohlo být ještě veseleji, v závěru poločasu byl v pokutovém území faulován Míla Klauz a kopali jsme penaltu. Bohužel, tu Standa Peterka neproměnil.  Na druhou stranu je nutné přiznat, že i hosté měli několik velmi dobrých příležitostí skórovat, ale jejich střely buď mířily těsně mimo, anebo si s nimi poradil gólman Drážek.

Relativně dobrý byl i vstup do druhého poločasu, kdy hned po třech minutách zachytil na vlastní polovině míč Kukač, kolmicí poslal do gólové šance Fimbu, který ale své sólo neproměnil. A to bylo z naší strany na dlouhou dobu vše. Hosté totiž v 55.min po rohovém kopu snížili na 1:2 a od té doby byli jednoznačně lepším týmem. Během půl hodiny si vytvořili nejméně šest vyložených šancí, ale střelci naštěstí neměli svůj den a vyrovnávací branku se jim vstřelit nepodařilo. Závěrečný hvizd byl pro nás vysvobození a do tabulky jsme si tak připsali tři cenné body.

K utkání řekl zastupující trenér Petr Králíček: „s naším výkonem nemohu být spokojen, tři body jsou zlaté, ale poté co jsme neproměnili penaltu, tak se to zlomilo, soupeř byl daleko aktivnější, naopak my začali být pasivní. Naštěstí pro nás soupeř neproměnil řadu šancí, které si vypracoval a tak se můžeme radovat z výsledku, ale herně to dnes dobré nebylo“

 

Zápas zhodnotil i Martin Burian, kterého stále trápí svalové zranění a v tomto utkání pomohl svému týmu z pozice asistenta trenéra: „musíme být za tři body rádi, i když náš výkon nebyl takový, jaký bychom si představovali. Velmi nám dnes pomohl Pepa Laštovka, který nejenže hned v úvodu dal gól, ale především odvedl velký kus práce na hřišti a držel celou naší obranu, za co bych mu chtěl poděkovat. Za stavu 2:0 tam bylo několik okamžiků, kdy jsme ten zápas mohli rozhodnout a možná by pak ta druhá půle byla o něčem jiném, ale to se nestalo a my se strachovali až do konce o výsledek. Myslím, že kdyby dnes měl soupeř větší kvalitu v zakončení, anebo větší štěstí, tak mohl dát více branek. Je vidět, jak je ten fotbal nevyzpytatelný, např. s Poříčím jsme odehráli velmi dobré utkání a brali jsme jen bod, naopak dnes jsme nehráli úplně dobře a máme tři. Je potřeba si k našemu výkonu něco říct a dobře se připravit na další zápasy.“

Sestřih zajímavých událostí z utkání Nespeky – Klíčany:

záznam celého utkání Nespeky – Klíčany najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Klíčany najdete zde: