B-tým: Nespeky B – Maršovice 2:3 (1:2)


Nespecké béčko prohrálo v prvním mistrovském utkání sezóny doma 2:3. První gól vstřelil Roman Vojkůvka, jenže hosté ještě do poločasu otočili výsledek. Po hodině hry se nám sice povedlo vyrovnat gólem Hamajdy na 2:2, ale osm minut před koncem jsme inkasovali potřetí.

Celkem hezké utkání, ve kterém bylo neustále rušno před oběma brankami. První šanci měli hosté ve 12.min, ale ani jeden z dobíhajících útočníků nedosáhl na centr Matěje Haška. V 16.min se parádně trefil Martin Pohořelý, který zahrával VPK z velké dálky, bohužel míč se odrazil od břevna k brankové čáře a ven z brány. Z Gólu jsme se radovali o 3 minuty později. Po přihrávce Hamajdy tečoval míč před vybíhajícím gólmanem Vojkůvka a bylo to 1:0. Potom jsme měli dvě velké šance, ale ani Sysel, a potom ani Martin Pohořelý, který střelou z „voleje“ trefil pouze tyč, gól nepřidali. Bohužel hosté z následného protiútoku vyrovnali na 1:1. Těsně před odchodem do kabin jsme se dopustili chyby, mladý Martin Tůma ve snaze odkopnout míč přihrál maršovickému Žížalovi, a ten otočil výsledek utkání – 1:2.

Ve druhém poločase jsme měli rozhodně více brankových příležitostí, bohužel řada z nich zůstala nevyužita. Ve 49.min nebezpečně střílel Hajmajda, ale brankář Pechač jeho střelu vyrazil. V 60.min zahrával Martin Pohořelý VPK, jeho střílený centr na přední tyči tečoval Hamajda a bylo to 1:1. V 67. a 69.min měli další šance Hamajda a Pohořelý, ale Hamjda netrefil míč a Martin Pohořelý bránu. Naopak hostům stačila ojedinělá šance na to, aby v 82.min opět strhli vedení na svou stranu – 2:3. Vyrovnání měl na kopačkách Láďa Sysel, který se v 86.min uvolnil a technickou střelou k tyči nechal vyniknout hostujícího gólmana, který fantastickým zákrokem vyrazil míč na roh.

Utkání krátce zhodnotil trenér domácího týmu Petr Králíček: „po herní stránce jsem byl velmi spokojen, kluci odehráli velmi dobré utkání, bohužel jsme udělali tři hrubé chyby a soupeř nás za to potrestal třemi góly. Bohužel to k fotbalu patří, ale pokud budeme hrát tímto způsobem i v následujících zápasech, tak nemusíme mít strach.“

Více foto ze zápasu Nespeky B – Maršovice najdete zde: