A-tým: TJ Nespeky – FC Velim 0:0 (0:0), PK: 3:4


Ve srovnání s předešlými zápasy to bylo asi nejméně pohledné utkání. Doma jsme hostili Velim, a protože v základní hrací době žádný gól nepadl, tak opět rozhodovaly pokutové kopy. Ty jsme bohužel stejně jako minulý týden nezvládli a tak bod navíc bere náš soupeř.

Utkání, kterému chyběly nejen góly, ale bylo skromné i na gólové šance.  V prvním poločase jsme měli několik příležitostí, ale buď chyběla větší kvalita v zakončení anebo větší podpora spoluhráčů ve vápně. Dvakrát zakončoval Fimba, v prvním případě netrefil bránu, podruhé mířil přímo do brankáře. Ve 24.min tečoval Pešta centr od Jardy Myslivce pouze do boční sítě, a stejný hráč si neporadil ani s kolmicí od Honzy Kočího, když střela levou nohou skončila mimo bránu. Jediná akce, která by snesla přívlastek gólová, byla k vidění ve 39.minutě. Po levé straně se prosadil David Pešta, svým centrem našel na zadní tyči volného Klauze, ale jeho zakončení hlavu bylo slabé a nepřesné. Soupeř měl příležitostí ještě méně. Za zmínku stojí pouze situace z 18.minuty, kdy obránce Velimi nakopl dlouhý míč až za naší obranu, Burian ve snaze zahrát „malou domu“ si způsobil svalové zranění, a moc nechybělo, aby velimský Daniel Hruška přehodil vybíhajícího Drážka.

Druhý poločas byl něco v „bledě modrém“, s tím rozdílem, že častěji zakončovali hosté. Nicméně většinou se jednalo o střely mimo bránu, výjimkou bylo pouze zakončení Martina Puka v 73.minutě, ale s tím si Drážek bez větších problémů poradil. A tak můžeme evidovat jen dvě větší šance. Tu první měly Nespeky v 65.minutě, ale ani Pešta a ani následná dorážka Fimby gólem neskončily. Soupeř si svou největší příležitost schoval až na 92.min, kdy dlouhý výkop od brankáře převzal Martin Puk, obešel našeho obránce a zakončoval na zadní tyč – naštěstí těsně mimo.

O vítězi tak již potřetí za sebou rozhodovaly pokutové kopy. V první sérii chytil Venca Drážek penaltu velimskému Seifertovi a vypadalo to nadějně. Ovšem hned vzápětí neuspěl David Pešta a bohužel ani ve čtvrté sérii Honza Kočí a bod navíc tak putoval do Velimi.

Utkání hodnotil trenér domácích Jaroslav Tesař: „neodehráli jsme dobré utkání. Bohužel náš výkon hodně ovlivnilo brzké zranění Martina Buriana, který musel střídat, a my už pak nemohli dělat takové změny, jaké bychom potřebovali. V zápase jsme měli velké množství ztracených míčů, nedařilo se nám kombinačně, a když už jsme se do nějakého přečíslení dostali, tak jsme nedokázali dát kvalitní finální přihrávku. Samozřejmě, byl to úplně jiný zápas než v předchozích dvou případech. Jak Lhota, tak Poříčí byly v utkání favoritem a chtěli hrát fotbal. Dnešní soupeř byl úplně jiný, přijeli si alespoň pro bod, poctivě bránili, bojovali a to jim přineslo ovoce. Možná, že kdybychom proměnili jednu z našich šancí, tak soupeř musel hru více otevřít a fotbalu by to pomohlo. To se bohužel nestalo, my jsme se nedokázali prosadit, nedokázali jsme se prokombinovat a nedokázali jsme si vytvořit souvislejší tlak, a proto jsme utkání nedokázali vyhrát.“

Video sestřih zajímavých událostí:

záznam celého utkání Nespeky – Velim najdete zde:

Více foto ze zápasu Nespeky – Velim najdete zde: