U13: Pecerady – Nespeky 4:2 (2:0)


V sobotu 25.8 zahájili sezónu i mladší žáci Nespek. Pro všechny naše hráče to byla premiéra na „velkém“ hřišti v počtu 7+1. V úvodu druhé půle vedli domácí už o tři branky, pak ale snížil Dominik Lindner a Vašek Neužil na rozdíl jednoho gólu, ale výsledkový obrat se nekonal, neboť domácí čtvrtým gólem potvrdili své vítězství.

Utkání hodnotil trenér mužstva Martin Vošický: „Narozdíl od soupeře, který podle slov svého trenéra odehrál v podobném složení již celou minulou sezónu,  byl dnešní zápas v Peceradech naším prvním mistrovským zápasem na „velké hřiště“. Na některých našich hráčích byla v úvodu zápasu znát určitá nervozita a již v 1.minutě jsme nedůrazným bráněním nechali projít přes půl hřiště hráče Pecerad, který svou individuální akci zakončil gólem. Naši hráči si zvykali nejen na „novou“ hru, ale i na horší kvalitu hřiště. Okolo 10min. se naše hra postupně začala zlepšovat. Po pravém křídle se několikrát prosadil jeden na jednoho Jirka Jedlička a pěkné momenty ukázal i Dominik Lindner. Jak soupeř tak i mi jsme si vypracovali několik šancí a gól visel ve vzduchu. Ve 20min. jsme ale špatně vyřešili herní situaci a přihrávkou před vlastní bránu umožnili soupeři lacino skórovat podruhé. Po zbytek prvního poločasu se hrál vyrovnaný zápas, ale bez gólového efektu. Svou rychlostí soupeři několikrát zahrozila na levé straně Natálka Králíčková, bohužel bez gólového efektu. O poločasové pouze si hráči od trenéra vyslechli několik rad a pokynů, zvláště, aby se snažili o kombinaci, více využívali celou šířku hřiště a křídelní prostory a snažili se o průnikové přihrávky do prostoru a do náběhu. Bohužel hned na začátku druhého poločasu ve 33.minutě soupeř vystihl naší kombinaci, vypích na půlicí čáře naší  přihrávku a rychlý brejk zakončil gólem. Ani třetí gól naše hráče nesrazil do kolen. Naopak rychle ve 34.minutě snížil Dominik Lindner po asistenci Tomáše Vošického. Po té se ve vyloženou šanci po průniku Tomáše V. neprosadil Kája Hruška. Více štěstí jsme měli ve 41.minutě, kdy po dlouhém autu Martina Zoubka, Dominik Lindner vybojoval míč pro Vaška Neužil, který vystřelil ze střední vzdálenosti. Brankář domácích míč nakonec zastavil, ale až těsně za brankovou čarou. Pan rozhodčí situaci ještě zkontroloval na místě a rozhodl se gól uznat. V ten okamžik jsme začali věřit, že by se nám mohlo podařit zápas otočit. Bohužel další gól přidal ve 43.min.soupeř a  i v  následujících minutách měl více ze hry náš soupeř. Ukázala se jeho větší zkušenost se zápasy 7+1. Soupeř hrozil rychlými náběhy za záda našich obránců a nám se nedařilo míč více podržet a vytvořit si gólové šance. Naopak několik složitých situací svou rychlostí a bojovností zachraňoval Vašek Neužil. Poslední 10 min se zápas dohrával sice s nasazením všech  hráčů , ale bez vyložených šancí.
Ač nám zápas nepřinesl radost z vítězství, myslím, že zápas ukázal i pozitivní věcí ve hře našeho mužstva ml.žáků. Ke kladnému hodnocení zápasu určitě přispělo citlivé řízení zápasu rozhodčím panem Kudrnou a korektní vystupování hráčů a trenéra soupeře.“

Více foto ze zápasu Pecerady – Nespeky najdete zde: