A-tým: Nespeky – SK Lhota 1:1 (0:0), PK 5:3


O našem vítězství v prvním utkání nové sezóny rozhodly až pokutové kopy. Do vedení šel náš soupeř, který se v 84.nin prosadil hlavou. V 90.min vyrovnal technickou střelou Petr Mikolanda. V penaltovém rozstřelu se domácí hráči nemýlili a zápas dotáhli do vítězného konce. V 73.min byl za hrubý faul vyloučen domácí Ondřej Urban.

Byl to zápas, který rozhodně nenudil. Ve 14.min vyděsil všechny přítomné souboj hostujícího Jiřího Kabyla a našeho Adama Konopiského, kdy hostující hráč zasáhl kopačkou hlavu našeho hráče a způsobil mu tržnou ránu na čele. To, že Adam toto utkání nedohraje, bylo zřejmé hned z reakcí hráčů, kteří okamžitě signalizovali na střídačku a žádali přivolání RZS.

Rušno bylo i po sportovní stránce. V prvním poločase byli aktivnější hosté, kteří se častěji dostávali do zakončení, ale žádná akce gólem neskončila. Naopak ve druhém poločase se role otočily a mírnou herní převahu měly domácí Nespeky, nicméně bez gólového efektu. V 73.min, dle mého názoru, zcela zbytečně fauloval na útočné polovině Ondra Urban hostujícího Reného Zlatu a rozhodčí mu okamžitě udělila ČK za surovou hru. Závěrečných 20 minut jsme tak hráli v početní nevýhodě.

V 84.min došlo ke střetu dvou hráčů, kdy rozhodčí posoudila tento zákrok jako nedovolený ze strany našeho hráče a nařídila VPK ve prospěch hostů, což se očividně naší lavičce nelíbilo. Hosté standardní situaci využili, na centrovaný míč si naběhl nikým nehlídaný Tomáš Chlapec a hlavou otevřel skóre 0:1. V 90.min jsme získali míč ve středu hřiště, okamžitě následovala kolmice na volného Petra Mikolandu, který potvrdil, že s balonem to opravdu umí a technickou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. V penaltovém rozstřelu se ani jeden z domácích hráčů nemýlil, naopak hosté ve třetí sérii netrefili branku a tak bod navíc zůstává v Nespekách

Utkání hodnotil spokojený trenér domácího týmu Jarda Tesař: „bylo to zajímavé utkání, ve kterém měli nejprve herní převahu hosté, ale nám se povedl vstup do druhého poločasu, dostali jsme soupeře pod tlak, získávali odražené míče a více než 20 minut jsme nepustili soupeře za půlku. Vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, ale bohužel žádnou šanci nevyužili. Po vyloučení Urbana už to bylo složité, přesto si myslím, že jsme pořád hráli dobře a soupeře do žádného velkého tlaku nepustili. Gól jsme dostali v 84.min ze standardky, kterou jsme dle mého názoru měli kopat my a né Lhota. Každopádně kluci si zaslouží absolutorium za to, co předvedli. I v této složité situaci zápas nevzdali, bojovali, a zejména ve druhém poločase odehráli výborné utkání. Odměnou za to byl vyrovnávací gól v 90.minutě. V penaltách jsme vyhráli zaslouženě, proměnili jsme všechny a ukázalo se, že jsme si vítězství zasloužili asi o trochu víc něž náš soupeř.“  

Více foto ze zápasu najdete zde: