A-tým: TJ Nespeky – SK Uhelné sklady Praha 1:1 (0:0)


V posledním přípravném utkání se utkaly týmy, které v uplynulé sezóně skončily shodně na 7.místě Krajského, resp. Pražského přeboru. Oba týmy předvedly hezký a pohledný fotbal s řadou šancí na obou stranách a nakonec zápas skončil zaslouženou remízou 1:1.

V prvním poločase sice branka nepadla, ale přesto se diváci nenudili a rozhodně bylo na co koukat. Oba týmy si vytvořily několik velmi dobrých příležitostí, a i když nás soupeř v určitých fázích hry mírně přehrával, tak na velké šance jsme vyhrávali 4:3. Nejprve ve 3.min zakončoval Burian hlavou, ale v dobré pozici přestřelil, v 5.min zakončoval Peterka na bližší tyč, ale gólman jeho střelu vyrazil na roh, ve 12.min netrefil Marvis z hranice malého vápna odkrytou branku a  neuspěl ani Míla Klauz, který v 15.min postupoval sám na hostující branku. Velké šance měl i náš soupeř, ve 3.min jen těsně nedosáhl hostující hráč na střílený centr z pravé strany, ve 20.min zlikvidoval Drážek včasným vyběhnutím asi největší šanci soupeře, a gólem neskončila ani nebezpečná střela z dálky v závěru prvního poločasu. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Zajímavý byl i druhý poločas. V 59.min měl velkou šanci Míla Klauz, který se zbavil obránce, ale ve vyložené šanci selhal, přestože ho velmi dobře doplnil Matěj Voráček. Bohužel z následného rychlého protiútoku si hosté s obdobnou šancí poradili daleko lépe a po hezké zasekávačce prostřelili našeho gólmana a ujali se vedení 1:0.

Po inkasovaném gólu se náš herní projev postupně zlepšoval a na hráčích byla vidět snaha dotáhnout zápas alespoň do remízového stavu. V 63.min se presentoval hezkou akcí Fimba, ale vyrovnávací gól to nepřineslo. V 71.min hosté chybovali, David Pešta vystihl pomalou „malou domů“ ale ani on skórovat nedokázal. Vyrovnání jsme se dočkali až v 81.min, po faulu na Davida Peštu se z penalty trefil Urban 1:1. V samotném závěru jsme měli ještě dva šance, ale Burian trefil pouze tyč a Klauz vybíhajícího gólmana, takže po 90-ti minutách si oba týmy rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Sestava: Drážek V. – Konopiský A., Burian M., Krejza T., Urban O. –  Marvis O., Braný L., Pešta D., Fimba, Klauz M. – Peterka S.

Střídali: Voráček M., Kuželka V.;

Více foto ze zápasu Nespeky – Uhelné sklady Praha najdete zde:

Foto ze zápasu zachycené objektivem našeho soupeře
foto: Martina Klánová