U19: TJ Nespeky – Týnec n.Sáz 1:1 (1:1)


Výsledek dnešního zápasu dorostu zůstává zcela ve stínu nepříjemné události z konce utkání, kdy došlo vážnému zranění dvou hráčů. Po střetu našeho brankáře a s hostujícím útočníkem byli oba hráči ošetřováni záchrannou službou. Našemu hráči pomohlo ošetření na místě, bohužel mladý týnecký hráč skončil v nemocnici, kde se podrobil operaci. Přejme oběma klukům brzké uzdravené a rychlý návrat na fotbalové trávníky.

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Nespeky – Týnec nad Sázavou 1:1 (1:1)

Hned několik hráčů dnes obětavě nastoupilo s jistými omezeními danými jejich aktuálním zdravotním stavem. Marodka nás nadále sužuje a v pátek jsme napočítali pro dnešní zápas osm zdravých a připravených hráčů. Začátek zápasu se nám moc nepovedl. V naší hře bylo mnoho nepřesností a málo pohybu. Ani naše obranná činnost nebyla nejlepší a hosté toho už ve 13. minutě využili, když se k centrovanému míči dostal zcela nekrytý hráč, který pohodlně skóroval. V naší hře byly občasné záblesky kvality, při kterých jsme si dokázali dobře přihrát, naběhnout si a nedržet míč zbytečně dlouho u nohy. V takových případech jsme se dostávali na dostřel týnecké branky. Martinova rána z 19. minuty trefila břevno, u odraženého míče byl první Dan a jeho dorážka rozvlnila síň za zády hostujícího brankáře. Takových akcí však bylo z naší strany k vidění málo a o něco více nebezpečných situací bylo před naší brankou. Na skóre se však v úvodní pětačtyřicetiminutovce už nic nezměnilo.

Po přestávkovém pohovoru v kabině jsme nastoupili s viditelně odlišnou hrou. V souladu s vydanými pokyny míč rychle putoval z nohy na nohu a obrana Týnce měla co dělat. Přes naši územní převahu a několik zajímavých situací jsme se ale do nějakého tutového zakončení nedostali. Postupem času začali hosté vyrážet do velmi nebezpečných brejků. Využívali rychlých náběhů za obranu a několikrát to před naší brankou hořelo. Zejména v situaci, kdy na Honzu postupoval sám útočící hráč, jeho střelu náš brankář vyrazil, k dorážce se však dostal opět hráč Týnce, ovšem Honza – byť v poloze ležmo – opět zakročil. Na druhé straně měl po špatné rozehrávce Týnce na noze gól jeden z našich hráčů, brankáře však neobstřelil. Naše územní převaha z úvodu druhého dějství se postupně vytratila. Držení míče obou týmů bylo srovnatelné. Oba celky se ještě několikrát dostaly do nebezpečných prostorů s míčem na noze, vstřelenou brankou však již žádná akce neskončila. V závěru zápasu běžel rychle za dlouhým míčem jeden z hostujících hráčů. Namířil si to přímo vstříc vybíhajícímu Honzovi, který pro míč skočil a šanci zlikvidoval. Jenže hráč Týnce se již nestačil našemu brankáři vyhnout a v plné rychlosti se s ním čelně srazil. Tato nešťastná a nepříjemná událost znamenala konec zápasu. Další minuty na hrací ploše patřily záchranářům, kteří následně vážně zraněného hostujícího hráče transportovali do nemocnice a stav našeho brankáře prověřili na místě. Nechť medicínský zákrok dobře dopadne.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Martin Tůma, Honza Cháb – Matěj Pavlíček, Dan Vošický, střídající: Vojta Kuželka, Lukáš Kulhavý