A-tým: FK Horky – TJ Nespeky 0:3 (0:2)


Husarský kousek se povedl našemu áčku, které možná trochu překvapivě vyhrálo v Horkách 3:0. V prvním poločase dvakrát skóroval Marek Večera a definitivní pojistku v podobě třetího gólu přidal čtvrthodiny před koncem Dan Kubec.

Hodnocení utkání převzato z Benešovského deníku

Nespeky darovaly výhru Mílovi Maršíčkovi k šedesátinám

Horky – Fotbalisté Nespek, osmí v tabulce, vybraly překvapivě snadno v krajském přeboru domácí hrad druhého celku soutěže z Horek, když se dvakrát trefil Marek Večera a jednou Daniel Kubec. I brankář Václav Drážek neměl jednoduché vychytat nulu a mužstvo v důležitých okamžicích podržel.

Horky – Nespeky 0:3 (0:2)

Zápas začali lépe domácí, ale v největší šanci nedotlačili míč do sítě po rohovém kopu a trmě vrmě. Po čtvrthodině zahrozili prvně hosté, když po dlouhém autu hlavičkovali do tyče a míč z brankové čáry odvrátil domácí obránce. Poté hráli hosté velmi dobře dozadu, a jak to šlo, vyráželi do brejků. Iheanacho si ještě po proběhnutí obranou v poslední chvíli předkopl míč, ale ve 32. minutě již Nespeky domácí šokovaly. Kukač vybojoval míč u brankové lajny, naservíroval ho v zápase překvapivě pravému záložníkovi Večerovi a ten míč po parádní střele z rohu šestnáctky „angličanem“ otevřel skóre – 0:1. Hráči Horek byli opařeni, a tak kralovali na hřišti hosté, rána Krejzy z dálky ještě letěla těsně vedle, ale těsně před odchodem do kabin si naběhl opět Večera na centr ze strany a z malého vápna získal hostům dvoubrankové vedení.

Po změně stran domácí přidali a začali se dostávat do nebezpečných zakončení, jenže v brance hostů stál Drážek, který byl domácím velkou překážkou. Nejprve vyrazil ránu Klaina, následně v obrovské šanci vychytal na malém vápně zakončujícího Nádeníčka po průniku Korce a poradil si i s osamoceným Cepkou. A hlavička po trestném kopu těsně minula nespeckou branku. Hosté se snažili o brejky, ale do pořádného zakončení se dostali až v 75. minutě a hned Kubec sólo proměnil. Poté ještě Pešta nepřekonal Michňu, ale to hostům nevadilo, protože si domů odvezli cenné tři body.

„Zápas na kvalitním hřišti s kvalitním soupeřem jsme si všichni užili. Všechno do sebe krásně zapadlo a v prvním poločase jsme hráli asi nejlépe v sezoně. Jsem na kluky strašně pyšný, strašně jim děkuju, jsem prostě nadšený,“ zářil po utkání prezident klubu Nespek Petr Králíček a podotkl: „Vím, že se někteří kluci malinko zdrželi na pátečních šedesátinách nespeckého fotbalového nestora Míly Maršíčka. Na jejich výkonu to ale nebylo znát, a vítězství mu dali jako dárek.“

Branky: 32. a 45. Večera, 75. Kubec. Rozhodčí: Suchý. ŽK: Horák, Smetana, Korec, Kohout – Iheanacho, Kubec, Pešta, Jasz, Urban.

Nespeky: Drážek – Konopiský, Burian, Krejza, Urban – Braný – Večera, Iheanacho, Kukač, Pešta (81. Voráček) – Kubec (84. Jasz).