U19: Nespeky – Teplýšovice 1:1 (0:0)


Dorostenci si opět sáhli na dno, když dohrávali druhý zápas po sobě v početní nevýhodě. Doma hostili Teplýšovice, V úvodu druhé půle šli do vedení, poté se zranil Vojta Gryc a protože lavička náhradníků zela prázdnotou, tak ostatní spoluhráče stálo hodně sil, aby z tohoto utkání ubojovali alespoň jeden bod.

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Nespeky – Teplýšovice 1:1 (0:0)

V dnešním zápase jsme opět neměli na střídání ani jednoho hráče a stejně jako minulý týden v Jílovém jsme zápas po zranění Vojty Gryce dohrávali v deseti. Místo zraněného Honzy Kříže mezi třemi tyčemi zaskočil Pepa Chaban ze žákovského týmu. Ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit ani David Straka. Místo něj dnes hrál na postu stopera Vojta Kuželka. Jak Pepa, tak Vojta se svých rolí zhostili velmi dobře. Pomáhala jim i důsledná a zodpovědná defenzivní hra dalších hráčů. Trochu tím trpěl náš útok. Některé situace jsme řešili raději jistějším způsobem s minimálním rizikem pro naši branku. I tak to byl náš tým, který si vytvořil největší příležitost první půle. Aktivní Dan obral o míč jednoho z hráčů soupeře a z mírného úhlu postupoval sám na gólmana, míč však poslal nad branku Teplýšovic. Hosté zahrozili jednou nebezpečnou hlavičkou a to bylo z hlediska větších příležitostí v první půli vše. Míč se pohyboval především kolem středu hřiště. Na kopačkách ho měli o něco častěji hosté, my jsme se pokoušeli spíše o rychlé protiútoky.

 

 

Po přestávkovém rozboru prvního dějství jsme se ve druhém poločase začali pouštět i do odvážnějších útočných akcí a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. V 53. minutě jsme se po ukázkové přímočaré akci dostali až do pokutového území Teplýšovic. V něm uháněl z úhlu na brankáře s míčem u nohy Lukáš a technickou střelou na zadní tyč rozvlnil síť za jeho zády – 1:0. Posíleni vstřelenou brankou jsme si vytvořili územní převahu a několikrát bylo před brankou Teplýšovic živo. Zhruba v polovině druhého poločasu po střetu s hostujícím brankářem musel opustit hrací plochu Vojta Gryc. Po chvíli se ještě zkusil vrátit, ale nešlo to a vzhledem k tomu, že jsme z různých důvodů neměli nikoho na střídání, jsme zápas dohrávali v početním oslabení. Chvíli to ještě nebylo příliš poznat a pokračovali jsme v aktivní hře. Postupně však začali přebírat iniciativu hosté. Nebezpečné byly zejména jejich standardní situace. V 77. minutě se jim po jedné z nich podařilo dopravit míč do naší branky a vyrovnat. V závěrečných minutách si hostující tým vytvořil tlak, kterému všichni naši hráči čelili s velkým odhodláním. Přečkali jsme i dvě velké příležitosti Teplýšovic a alespoň jeden bod uhájili.

Sestava: Pepa Chaban – Přemek Pilař, Vojta Kuželka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Martin Tůma, Honza Cháb – Matěj Pavlíček, Dan Vošický

Více foto ze zápasu Nespeky – Teplýšovice najdete zde: