A-tým: Nespeky – Poříčí n.Sáz. 1:5 (0:1)


Dlouho očekávané derby je za námi. Bohužel na rozjeté Poříčí jsme tentokrát neměli, krok jsme dokázali držet do 60 minuty, poté jsme šli do rizika a soupeř nás z každého rychlého protiútoku nemilosrdně trestal. Konečné skóre se zastavilo na stavu 1:5.

První velká šance byla k vidění již ve 3.min, po rohovém kopu hlavičkoval Fimba, ale Tlamicha jeho povedenou střelu vytěsnil na další roh. Bohužel o minutu později nařídil rozhodčí Zuska velmi přísnou penaltu ve prospěch Poříčí a hosté šli hned v úvodu do vedení 0:1. O chvilku později mohli hosté kopat druhou penaltu, ale tentokrát zůstala píšťalka rozhodčího překvapivě němá. 15.minuta přinesla gólové šance na obou stranách. Nejprve po dlouhém autu Večery hlavičkoval Petr Mikolanda jen do břevna hostující branky, a o pár vteřin později měl tutovku poříčský Filip, ale Drážek jeho sólo chytil. V závěru poločasu zahrál ve své pokutovém území rukou poříčský Karel Vacek, ale rozhodčí nechal ve hře pokračovat.

Ve druhém poločase se nám sice podařilo vstřelit vyrovnávací branku, ale tu rozhodčí nemohl uznat, neboť těsně před tím odpískal Kubcovi nedovolený zákrok na poříčského gólmana. Bohužel z následného protiútoku hosté po krásné akci zvýšili na 0:2. Nespecký trenér Jarda Tesař ve snaze o výsledkový zvrat stáhl hru na tři obránce a do útoku poslal druhého útočníka. Chybělo pár centimetrů a Mikolanda mohl v 63.min snížit, ale jeho hlavička do protipohybu gólmana mířila těsně vedle. Pak už to šlo velmi rychle. V rozmezí mezi 66. a 72.min hosté třikrát skórovali a zvýšili už na 0:5. V 80.min už jen Martin Burian svým pátým gólem v sezóně snížil na konečných 1:5

Utkání hodnotil zkušený útočník Petr Mikolanda: „zápas hodně ovlivnila rychlá penalta, kdy ani sami hráči Poříčí nevěděli, co vlastně rozhodčí zapískal. O chvíli později mohla být druhá, tu ale rozhodčí nepískl, přestože na rozdíl od té první byla tato z mého pohledu jasná. Pak jsme měli šanci vyrovnat na 1:1, ale nedali jsme. Do konce poločasu jsme si už nedokázali vypracovat žádnou velkou šanci, naopak hosté měli velmi dobrý a rychlý přechod do útoku, což nám dělalo problémy.

Ve druhém poločase hosté přidali druhý gól, my chtěli zápas otočit, šli jsme do rizika, stáhli jsme hru na tři beky, ale to nám vůbec nevyšlo. Z každé naší šance šel soupeř do rychlého protiútoku do otevřené obrany a byl velmi efektivní. V tu chvíli zaslouženě 0:5. V závěru už jen kosmetická úprava na konečných 1:5.

Z mého pohledu byl soupeř jasně lepší na míči, hráli velmi chytře, měli výborný přechod do útoku a ve finální fázi byli velmi efektivní. Naopak my jsme byli nebezpečnější ze standardních situací, ze kterých jsme si dokázali vytvořit několik gólových příležitostí. Největší rozdíl byl v posledních 30-ti metrech od brány, kdy soupeř své šance dokázal proměnit, ale my ne.“

K utkání se vyjádřil i kapitán týmu Martin Burian: „soupeř měl obrovskou kvalitu, byl silný v útočné fázi a měli výborný přechodu do útoku. Oni své šance proměnili, my né. Tam se lámal chleba. Když dali druhý gól, tak jsme šli do rizika, které tentokrát nevyšlo. Hosté podali solidní výkon, byl to asi nejlepší soupeř na jaře a je třeba jim pogratulovat k zaslouženému vítězství“.

Více foto ze zápasu TJ Nespeky – SK Posázavan Poříčí najdete zde: