SG: FK Sázava – TJ Nespeky 1:3 (1:1)


Stará garda v deseti otočila zápas v Sázavě. Ještě v prvním poločase vyrovnával na 1:1 Leošek. V úvodu druhé půle byl za nesportovní chování vyloučen Tomáš Panenka, což nám paradoxně pomohlo a dvěma góly jsme otočili vývoj utkání. Trefili se Jirka Hampešt a Jožka Tarbaj.

Ve druhém jarním utkání jsme opět nemuseli řešit žádné problémy se sestavou. Sešlo se nás 16 a to ještě někteří nejeli, protože nás bylo dost. Naopak po fotbalové stránce, to žádná hitparáda nebyla. Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně a zcela nám chyběl pohyb. I když se jednalo o zápas staré gardy, tak jsme to v úvodu pojali jako „chodící fotbal“. Netrvalo to dlouho, a domácí dlouhým pasem za naší obranu využili našeho pozdního vystoupení a hned v 5.minutě proměnil Vašek Pleva první tutovku a Sázava vedla 1:0. Pak jsme měli několik dobrých příležitostí my, ale buď jsme netrefili bránu, anebo jsme si vylámali zuby na kvalitním gólmanovi Sázavy. Přesto se cca v 25.min trefil Honza Schubert alá „Leošek“ a překvapivou střelou na bližší tyč vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase přišla série nedovolených zákroků jak z naší strany, tak ze strany soupeře, a někteří hráči reagovali trochu podrážděně na píšťalku rozhodčího. Zcela přes čáru bylo ale nesportovní chování Tomáše Panenky, který byl za své chování po zásluze vyloučen. Paradoxně hra v deseti nám prospěla, začalo se více běhat a na našich hráčích byla vidět větší touha vyhrát. Cca po hodině hry centroval z pravé strany Jarda Myslivec a hlavou otočil výsledek utkání Jirka Hampešt. O pár minut později si domácí vypracovali snad jedinou gólovou šanci, ale tu s trochou štěstí chytil na brankové čáře náš Martin Vejvoda. Naopak chvilku před konce potvrdil naše vítězství Jožka Tarbaj, který zblízka upravil na konečných 1:3.

Góly: Schubert J., Hampešt J., Tarbaj J.;

Asistence: Myslivec J., Obermajer A.;

Sestava: Vejvoda M. – Panenka T., Obermajer A., Tarbaj J., Mareš M., Hampešt J., Pavlík M., Klabík P., Schubert J., Kálecký Vl., Kumpošt P., Myslivec J., Stoličný V., Snopek M., Bejbl R., Rublič L.;

Více foto ze zápasu staré gardy FK Sázava – TJ Nespeky najdete zde: