U19: TJ Nespeky – Sedlec Prčice 2:1 (2:0)


Nespecký dorost ve svém třetím zápase na jaře naplno bodoval, když v domácím prostředí porazil Sedlec Prčice 2:1. Oba góly vstřelil ještě v průběhu prvního poločasu Dan Vošický.

První poločas se nesl v duchu poměrně neurovnané hry. Většinou se nám nedařilo držet delší dobu míč pod kontrolou. Ovšem pokud jsme dostali míč do útoku na Dana, znamenalo to pro nepříliš jistě působící zadáky Sedlce-Prčice zpravidla pernou práci. První příležitost ještě dokázali na poslední chvíli neutralizovat. Ve 14. minutě už zasáhnout nedokázali. Martin poslal přesný centr z přímého kopu přímo k Danovi, který z voleje překonal hostujícího brankáře. Tým Sedlce-Prčice se prezentoval poměrně ofenzivní hrou a nejednou jejich rychlonozí hráči unikali po stranách hřiště a vytvářeli nebezpečné situace před naší brankou. Honza Kříž nás zachránil od inkasování skvělým zákrokem, při kterém lapil přízemní střelu při velké šanci hostů a několika dalšími zákroky, když se hráči Sedlce-Prčice dostali ke střelbě ze slibných pozic. Při našem rychlém protiútoku zase po zakončení Vojty Kuželky zachránilo hosty břevno. V 38. minutě za sebe propustil jeden z bránících hráčů Sedlce-Prčice dlouhý míč a Dan postupoval sám na brankáře. Míč s přehledem uklidil do sítě a do kabin jsme mohli jít za příznivého stavu 2:0.

Již po dvou minutách druhé půle mohlo být téměř rozhodnuto, ale tentokrát Dan ani jednu ze dvou velkých příležitostí neproměnil. Zbytek zápasu pak byl z naší strany spíše trápením a bojem o udržení vítězství. Hosté měli míč častěji na svých kopačkách a dostávali se až před naši branku. Tam jsme několikrát hasili hrozící nebezpečí na poslední chvíli a tak jako v první půli nás také držel svými zákroky Honza Kříž. Při jedné z příležitostí Sedlce-Prčice mu pomohlo i břevno. V 64. minutě už ale nedosáhl na střelu směřující k zadní tyči. Hosté snížili a hnali se za vyrovnáním. Náš celek už se zaměřil hlavně na obranu. Povedených ofenzivních akcí jsme už mnoho nepředvedli. Tlak hostů jsme však přečkali a postupem času jsme přeci jen dokázali držet Sedlec-Prčici dále od naší branky. I tak byli hosté nadále aktivnější a oddychnout jsme si mohli až se závěrečným hvizdem rozhodčího.

Góly: 2x Vošický D.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Přemek Pilař – Honza Myslivec, Lukáš Doležal, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Dan Vošický, Martin Tůma,

střídající: Matěj Pavlíček, Šimon Doležal