U19: SK Zeleneč – TJ Nespeky 2:1 (1:1)


Nespecký dorost odehrál poměrně slušné utkání s lídrem tabulky, nicméně po 90 minutách hry se radoval domácí SK Zeleneč, který vyhrál 2:1. Náš jediný gól vstřelil hlavou po rohovém kopu Vojta Gryc.

V Zelenči nás čekal zápas s týmem, který v dosavadním průběhu soutěže na domácím hřišti neztratil ani bod a je na prvním místě tabulky. Sílu soupeře jsme respektovali, rozhodně jsme však nepřijeli zápas odevzdat. V minulém utkání s favorizovaným Kostelcem jsme tři čtvrtiny utkání byli hostům minimálně vyrovnaným protivníkem. Dnešní zápas pro nás nezačal nejšťastněji. Už v jeho úvodu dnes jinak výborný David neviděl dobře míč, ten mu sjel po noze a vzniklá situace vyústila v penaltový zákrok. Po úspěšné exekuci pokutového kopu šla Zeleneč už v 7. minutě do vedení. Kdo by snad po takovém úvodu čekal spuštění brankostroje domácích, tak by se mýlil. Téměř celý první poločas jsme se sice bránili, ovšem jednalo se v naprosté většině o útoky postupné, s velkým počtem přihrávek daleko od naší branky. Před Honzou zase tak často živo nebylo. Nejnebezpečnější byly kolmé prudké pasy na hráče nabíhající po stranách za obranu. Tímto způsobem si domácí vytvořili několik dobrých příležitostí, ale velmi dobře chytajícího Honzu nepřekonali. Nám se v útoku nedařilo tak jako obvykle. Na obou útočnících bylo znát, že do utkání nastoupili zdravotně ne zcela v pořádku. Přesto jsme dokázali vyrovnat. Na náš první roh v 30. minutě si naběhl z obrany Vojta Gryc a míč, který mu na hlavu od rohového praporku posadil Martin, poslal do branky domácích. Do konce poločasu se už skóre nezměnilo.

V druhé půli jsme pokračovali v zodpovědném výkonu. Záloha ještě trochu přidala na důrazu a často zvládala rozmělňovat akce domácích daleko před naší šestnáctkou. Územní převaha Zelenče byla sice výrazná, ovšem prvních 20 minut druhého poločasu nevedla k větším šancím. Nám se proti sílícímu větru jen s obtížemi a ojediněle dařilo dostat míč na soupeřovu polovinu a udržet ho tam. V 66. minutě se však domácím povedla pěkná akce, na jejímž konci se po přesné přihrávce ocitnul útočící hráč sám před Honzou a Zeleneč šla znovu do vedení. V dalším průběhu druhé půle se nám přeci jen začínalo dařit více zaměstnávat i obranu domácích. Ti měli nadále častěji míč na svých kopačkách, ale přeci jen se museli více věnovat i obraně. Sami pak nadále hrozili rychlými průniky po stranách a několikrát se po nich vyznamenal Honza v naší brance. Do konce zápasu jsme tak hráli o bodový zisk. Posledních 10 minut na tři obránce, Vojta Gryc se posunul do útoku, ale přes veškerou snahu jsme konsolidovanou a zodpovědně hrající obranu Zelenče nepřekonali. A jelikož domácí nevyužili žádnou ze svých akcí do otevřenější obrany, výsledek 2:1 po našem poctivém a solidním výkonu zůstal beze změny.

Sestava: Honza Kříž – Lukáš Tiefenbach, David Straka, Vojta Gryc, Šimon Doležal – Matěj Pavlíček, Lukáš Doležal, Vojta Kuželka, Honza Cháb – Martin Tůma, Dan Vošický, střídající: Honza Myslivec