A-tým: FK Dukla Jižní město – Nespeky 0:3 (0:0)


Ve třetím přípravném utkání jsme změřili síly s druhým týmem Pražského přeboru s FK Duklou Jižní město. O výsledku vyrovnaného utkání se rozhodovalo až v samotném závěru, nejprve si soupeř srazil míč do vlastní brány a těsně před koncem se trefili Roman Vojkůvka a Vláďa Pešta a vítězství 3:0 bylo na světě.

 

Utkání se hrálo v Praze na Jižním městě na UMT Mikulova. První velkou šanci měly Nespeky, které donutily domácí hráče k chybné rozehrávce a Dan Kubec měl velkou šanci, kterou ale neproměnil. Naopak v závěru poločasu měli několik slibných příležitostí domácí, ale jejich střelecké pokusy končily buď na rukavicích našeho Drážka, anebo mířily těsně mimo. V prvním poločase tak diváci gól neviděli.

I ve druhém poločase bylo k vidění vyrovnané utkání, kde se ale přeci jen více nebezpečných situací odehrávalo před brankou našeho soupeře.  Nejprve se rýsovala velká šance pro Romana Vojkůvku, ale díky horšímu zpracování jsme ani nevystřelili. Hned vzápětí poslal chytrou přihrávku Marek Večeřa na rozběhnutého Dana Kubce, ale toho vychytal skvělý domácí gólman. Z následného protiútoku se musel Drážek hodně natáhnout, aby vyrazil dobře mířenou střelu na roh. Z prvního gólu se mohli radovat nespečtí fanoušci cca po hodině hry. Klauz zahrával VPK a střílený centr na přední tyč si domácí srazili do vlastní branky – 0:1.  O chvíli později měl dvě šance Roman Vojkůvka, ale neprosadil se ani tvrdou střelou do gólmana, ani technickou střelou mimo bránu. Domácí byli nebezpeční především ze standardních situací. Přibližně čtvrt hodiny před koncem měli sérii rohových kopů, kdy několikrát velmi nebezpečně ohrozili naší banku. V jednou případě předvedl náš brankář neuvěřitelný zákrok, kdy na brankové čáře zabránil takřka jistému gólu.  

Chvilku před koncem jsme již někteří dali přednost jinému sportu, abychom u televize podpořili biatlonistu Michala Krčmáře v zisku stříbrné olympijské medaile a proto jsme již neviděli dva naše góly. Oba připravil David Pešta, když ten první zakončoval na zadní tyči do prázdné branky Roman Vojkůvka a ten druhý zakončil naopak na přední tyči bratr Vláďa Pešta a upravil na konečných 0:3.

 

Sestava: Drážek V. – Pešta Vl., Krejza T., Burian M., Myslivec J. (Konopiský A.) – Klauz M., Iheanacho F. (Vojkůvka R.), Braný L., Večeřa M., Pešta D. – Kubec D. (Pohořelý M.)
střídali: Hanuš M.

Góly: 60‘ vlastní (as. Klauz M), 85‘ Vojkůvka R. (as. Pešta D.), 87‘ Pešta Vl. (as. Pešta D.);

více foto ze zápasu FK Dukla JM – Nespeky najdete zde: