B-tým: Postupice – Nespeky B 3:1 (1:0)


Série vítězných zápasů skončila. Béčko po více než dvou měsících odchází ze zápasu bez bodu. V Postupicích po mdlém výkonu prohrálo 1:3, když soupeř rozhodl o svém vítězství až dvěma slepenými góly v samotném závěru utkání. 

 

Mohlo by se zdát, že béčko odjíždělo do Postupic jako jasný favorit, vždyť šňůra 21 bodů získaných v řadě musí u soupeřů budit alespoň trochu respekt.  Pravda je ale taková, že i když jsme v očích soupeře byli nabití áčkem, tak jediná posila z A-týmu byl brankář Venca Drážek, který ale stabilně chytá všechny zápasy jak v okresním, tak v krajském přeboru. V ostatních případech se jedná o kluky, kteří v posledních týdnech spíše paběrkují minuty, než že by se jednalo o hráče A-týmu. Jinými slovy si to kluci museli uhrát sami.

A to se tentokrát nepovedlo, neodehráli jsme dobré utkání. V zápase jsme moc nebezpeční nebyli, naopak soupeř měl větší vůli po vítězství a i proto v závěru zápasu strhl vítězství na svou stranu.

Ve 12.min se rýsovala nadějná šance pro Adama Jasze, ale místo zakončení volil přihrávku a šance tak zůstala nevyužita. Naproti tomu se soupeř o pár minut prosadil po levé straně a před bránou zakončoval do prázdné domácí Brabenec – 1:0. Další příležitosti už moc nebezpečné nebyly a tak jsme do kabin odcházeli s jednogólovou ztrátou.

Vstup do druhého poločasu nám vyšel na jedničku. Ještě běžela 46.min, po faulu na Vojkůvku jsme zahrávali VPK. Centr Maršouna usměrnil do branky Vláďa Pešta a bylo to 1:1. V zápětí mohl otočit výsledek utkání Luděk Rublič, ale jeho střelu brankář domácích chytil.  V 52.min se opět vyznamenal Venca Drážek, který vytěsnil nebezpečnou střelu mířící přesně do šibenice, na rohový kop. Rozhodnutí přišlo až v samotném závěru. V 84.min se domácí prosadili hlavou po dlouhém autovém vhazování a Šetek upravil na 2:1. Touha po vyrovnání nic nepřinesla, naopak 2 min před koncem přidal domácí Zeman pojistku v podobě třetího gólu.

 

Aleš Drnec, zastupující trenér B-týmu TJ Sokola Nespeky:byl to vyrovnaný zápas, ve kterém si ani jeden tým moc vyložených šancí nevytvořil. Rozhodující rozdíl byl zřejmě ve hře hlavou. Soupeř se v tomto ohledu dokázal daleko lépe prosadit, ve vzdušných soubojích byl důraznější a úspěšnější, což mimo jiné potvrdil dvěma góly v závěru utkání.“ 

 

 

více foto ze zápasu Postupice – Nespeky B najdete zde: