U19: TJ Teplýšovice – TJ Nespeky 3:1 (1:0)


V 9.kole jsme hráli v Teplýšovicích, které doposud získaly o tři body více než my a v tabulce byly lehce před námi. Bohužel jsme v utkání tahali za kratší konec a prohráli 3:1. Náš jediný gól vstřelil v závěru Dan Vošický.

 

Hodnocení utkání převzato z webu dorostu:

Víc jak polovina prvního poločasu byla ve znamení vyrovnané hry, kdy měl zpravidla několik minut míč více v držení jeden a následně druhý celek. Obrany na obou stranách pracovaly solidně a brankáři tak neměli mnoho práce. A to ani při dvou velkých šancích. Každý celek měl jednou ke gólu blízko. Honza Cháb po pěkné akci Martina hlavičkoval před opuštěnou brankou, ale míč měl o trochu výš, než by potřeboval a nedokázal ho už usměrnit pod břevno. Na druhé straně se ocitl sám pár metrů před brankou jeden z teplýšovických hráčů, ale prudší přihrávku dobře netrefil. Ve 27. minutě šikovný domácí fotbalista po individuální akci technickou střelou překonal Honzu. Následně se domácí zaměřili především na obranu. Už od začátku zápasu naši hru provázelo dost nepřesností a při hře do plných bylo množství nevynuceně pokažených přihrávek ještě vyšší. Neurovnaná hra už nepřinesla žádné větší nebezpečí ani před jednou brankou.

Krátce po začátku druhé půle vystřídal vyčerpaného, krátce po nemoci hrajícího, Lukáše Kulhavého Šimon a tím naše možnosti střídání skončily. Domácí naopak posílali na hřiště jednoho čerstvého hráče za druhým. Obraz hry se však příliš neměnil. Teplýšovice poctivě bránily a čekaly na brejky. My se sice snažili dopředu dostat, ale spoustou nepřesností jsme se sami zbavovali šance vytvořit si nějaký tlak. K vidění tak nebylo mnoho pohledného. Míč často uprostřed hřiště střídal svého majitele a vidět více po sobě jdoucích přesných přihrávek od jednoho nebo druhého celku bylo vzácností. Domácí hráli jednoduše, byli lepší ve vzdušných soubojích a nám se nedařilo pronikat do přijatelných palebných pozic. Soupeři se jedna pěkná akce v 69. minutě povedla a po průniku do vápna a šikovné přihrávce dávali domácí do prázdné branky na 2:0. Po přeskládání sestavy za účelem zvýšení nebezpečnosti v útoku jsme se přes přetrvávající velké množství špatných přihrávek přeci jen v závěru zápasu začali dostávat na dostřel a vytvořili si mírnou územní převahu. Domácí tím ale zase měli více prostoru po brejky. Po jednom z nich nás zachránilo břevno. V 81. minutě se Martin s míčem na noze dostal do vápna, přihrál pod sebe Danovi a ten se prudkou ranou do horní části branky postaral o zdramatizování závěru. Do žádné další velké šance se nám už ale dostat nepodařilo. Naopak v 87. minutě se prosadil při akci jeden na jednoho do naší již otevřenější obrany tentýž hráč, který vstřelil první branku Teplýšovic a sám před brankářem přesnou střelou definitivně rozhodl o tom, že si z dnešního zápasu do tabulky další body nepřipíšeme.

Sestava: Honza Kříž – Přemek Pilař, David Straka, Vojta Gryc, Lukáš Doležal – Honza Myslivec, Vojta Kuželka, Martin Tůma, Lukáš Kulhavý – Honza Cháb, Dan Vošický, střídající: Šimon Doležal