SG: TJ Nespeky – SK Chocerady 1:3 (1:2)


Stará garda hostila na domácím hřišti staré pány z Chocerad. Soupeř potvrdil, že v této soutěži patří k nejlepším a nakonec vyhrál 1:3. Zápas byl ale otevřený až do samotného závěru, neboť rozhodující gól padl těsně před koncem.

 

V Posázavské lize starých gard jsme se po dvou vítězstvích dostali na dostřel prvnímu místu a s trochou nadsázky se dalo říci, že jsme to měli ve svých rukou. Stačilo doma porazit Chocerady, za 14 dní vyhrát v Jevanech a pak zvládnout domácí zápas se Struhařovem a první místo by bylo naše. Pravdou ale je, že právě tři výše zmíněné týmy drží v průběžné tabulce první tři místa.  

Do zápasu jsme nevstupovali zrovna s nejsilnější sestavou. I vzhledem ke změně termínu, kdy jsme soupeři vyhověli, a utkání o 14 dní odložili, tak nám chyběla řada platných hráčů. Na druhou stranu se nás sešlo dostatek, abychom zápas alespoň důstojně odehráli.

Do vedení se dostal náš soupeř, který se prosadil po levé straně a centrovaný míč přistál na hlavě nikým nehlídaného útočníka – 0:1. A pak to přišlo. Cca po půlhodině hry dostal na útočné polovině přihrávku velezkušený Jaroslav Basl. Zkušeností má na rozdávání, vždyť je mohl sbírat o celou generaci déle, než všichni ostatní. Klamavým pohybem zmátl nejen obránce, ale i brankáře, který nejspíš čekal centr a pak z dobrých 20 metrů „vypálil“.  Co k tomu dodat – 1:1.  Bohužel ještě do poločasu jsme chybovali v rozehrávce a soupeři umožnili skórovat podruhé. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2 ve prospěch hostujícího týmu.

Přestože byl soupeř fotbalovější, tak od vyrovnání jsme nebyli daleko. V průběhu druhé půle jsme si vytvořili několik nadějných příležitostí, kde nám buď chyběla kvalita anebo i štěstí a tak přišel trest v samotném závěru v podobě třetího gólu, čímž soupeř definitivně rozhodl o svém zaslouženém vítězství 1:3.

 

Sestava: Hýbek J. – Hora J., Fleischhans V., Beran J., Basl J., Rublič L., Pavlík M., Kahoun J., Hruška L., Drnec A., Matyášek O., Kyrbl T., Stoličný V., Mareš M.;

více foto z utkání Nespeky – Chocerady najdete zde: