U19: TJ Nespeky – SK Úvaly 9:0 (2:0)


Ve čtvrtek na Státní svátek 28.10 se dohrávalo 2.kolo 1.A tř. dorostu. Nespeky v domácím prostředí deklasovaly soupeře z Úval vysoko 9:0. Třikrát se trefil Dan Vošický, po dvou brankách přidali Honza Cháb a Lukáš Kulhavý a po jednom Martin Tůma a Lukáš Doležal. 

 

Hodnocení zápasu převzato z webu dorostu

Ještě krátce před utkáním jsme řešili dnešní sestavu. Neměli jsme k dispozici Vaška a Vojtu Kuželku, zároveň jsme ale měli mimo jiné k dispozici postřehy z minulého zápasu našeho dnešního soupeře v Čerčanech. To vše spolu s dalšími obvyklými faktory mělo vliv na volbu rozestavení, taktiky a obsazení jednotlivých postů. Honza Cháb se tak například objevil na nepříliš obvyklém místě v útoku a podobně jako řada dalších hráčů dnes předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů za poslední dobu. Po úvodní opatrné hře jsme postupem času získávali mírnou převahu. Dvakrát jsme byli v dobrých příležitostech, gólem neskončila ani jedna. Úvaly zahrozily jednou, když jsme dali až příliš prostoru jednomu z jejich hráčů, Honza si však s jeho střelou poradil. Ve 21. minutě se trefil ze střední vzdálenosti luxusně do šibenice Martin – 1:0. To už jsme hosty viditelně přehrávali, vytvářeli si šance, ale neproměňovali je. Z ojedinělého nebezpečného protiútoku mohly Úvaly vyrovnat, střelu zblízka a následný pokus o dorážku Honza výborně zlikvidoval. S blížícím se koncem poločasu hosté zabrali a začínalo být živo i před naší brankou. Naší odpovědí byl důležitý gól do šatny, který po rychlé kolmé akci vstřelil Honza Cháb.

A tak, jak jsme skončili v první půli, jsme začali ve druhé. 47. minuta, Honza Cháb uniká po křídle, centruje, na přední tyči se prosazuje Dan a vedeme o tři branky. Za další dvě minuty uvolňuje Martin přesnou kolmicí Lukáše Doležala, ten postupuje z mírného úhlu sám na brankáře, dělá mu kličku a uklízí míč do branky. Vedeme 4:0 a o dělbě bodů začíná být rozhodnuto. Hosté se sice ještě tu a tam snaží se zápasem něco udělat, ale na náš dnešní výkon to nestačí. Obrana, záloha i útok šlape a když zvyšujeme v 63. minutě na 5:0 hlavičkou Lukáše Kulhavého, hosté přestávají klást větší odpor a závěr zápasu se mění v naši exhibici. Leckdy hluboko na polovině soupeře útočí i obránci a po pohledných akcích přidáváme další branky. Jejich počet se zastavuje na čísle devět. V uvolněném závěru se i Úvaly dostávají do pár slibných pozic, ovšem dnes výborný Honza jistými zákroky vše pochytá.

O střelbu posledních čtyř gólů se postaral Dan dvěma zásahy a jednou se ještě trefili Lukáš Kulhavý s Honzou Chábem.

více foto ze zápasu Nespeky – SK Úvaly najdete zde: