A-tým: Poříčí n.Sáz. – TJ Nespeky 2:2 (0:2) Pen. 4:2


Dlouho očekávané derby určitě nezklamalo a divákům nabídlo pěknou podívanou. Nespeky neudržely dvoubrankové vedení a po 90-ti minutách v Poříčí uhrály remízu 2:2. V penaltovém rozstřelu byli ale úspěšnější domácí.

 

videoukázka z úvodu utkáníBez ohledu na sportovní výsledek si troufám tvrdit, že letošní derby mezi Poříčím a Nespeky určitě nezklamalo. Nádherné počasí, skvělá atmosféra, televizní kamery, živé rozhovory s hráči a trenéry v podání zkušených komentátorů České televize pana Pavla Čapka a Davida Kalouse, prostě divák měl možnost si užít krásné sportovní odpoledne.

Myslím, že i po fotbalové stránce si diváci přišli na své. Rozhodčí, Miroslav Garaja, Radek Mrázek a Jiří Žaba, dle mého názoru neudělali žádnou větší chybu a tak si to oba kluby rozdaly „na férovku“. V prvním poločase byly lepší Nespeky, soupeře do žádné větší šance nepustily, naopak samy si vytvořily několik nadějných příležitostí, z nichž dvě proměnily a do kabin odcházely s dvougólovým náskokem.

Druhý poločas se role vyměnily. Nespeky se dostávaly do zakončení jen zřídka, naopak domácí byli aktivnější. V úvodu vstřelili kontaktní gól a čtvrt hodiny před koncem vyrovnali na 2:2. O vítězi utkání tak rozhodly pokutové kopy, v nichž byli úspěšnější domácí.

 

 

více foto z utkání SK Poříčí n.S. – Nespeky najdete zde:

 

 

   

   

 

V derby plichta, bod za penalty pro Poříčí